|
|
| Author |
Message |
SlavekX
|
Posted: 2007-03-16, 04:29 | Cuda z napisami w DV-380 |
Model odtwarzacza: DV-380 |
|
|
Witam.
Czy mo¿e mi kto¶ wyja¶niæ, dla czego mój Pionek za nic nie chce wy¶wietlaæ napisów do Lost - Sezon 3 - odcinek 12 :  :
Wersja napisów i dopasowanie s± zgodne z filmem (hdtv-caph), pobrane, jak zwykle z hatak.pl, format taki, jak i do poprzedniego odcinka (mDVD), jednym s³owem - wszystko gra, a napisów brak...
Zaznaczam, ¿e Lost i Prison Break ogl±dam od pocz±tku z napisami w formacie mDVD i z czym¶ takim spotykam siê po raz pierwszy - tylko w tym jednym, ostatnim odcinku. Po konwersji do .srt jest OK., ale nadal nie daje mi to spokoju. Czy potrafi to kto¶ wyt³umaczyæ  |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2007-03-16, 07:38 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
Zeby móc cos konkretnego powiedzieæ, trzeba konkretnie dowiedzieæ siê, jaki soft uzywasz, przede wszystkim. Jakie s± parametry filmu, tez by siê przyda³o wiedzieæ. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cze¶æ Guest! Je¶li masz w±tpliwo¶ci, jak opisaæ swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie tre¶ci regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
tendrys28
Helped: 12 times Age: 34 Joined: 08 Feb 2006 Posts: 369 Location: PL
|
Posted: 2007-03-16, 12:45 | |
|
|
| SlavekX wrote: | Czy potrafi to kto¶ wyt³umaczyæ |
Bardzo prosto , b³êdnie okre¶lone b±d¼ nak³adaj±ce siê na siebie klatki w pliku tekstowym mDVD.
Problem by³ wielokrotnie tutaj poruszany i trzeba by³o forum czytaæ
Najlepsz± na to pigu³± jest oprócz poprawienia napisów/klatek w³a¶nie konwersja na SRT. |
| |
|
|
|
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2007-03-17, 05:41 | |
|
|
| dinderi wrote: | | Zeby móc cos konkretnego powiedzieæ, trzeba konkretnie dowiedzieæ siê, jaki soft uzywasz, przede wszystkim. Jakie s± parametry filmu, tez by siê przyda³o wiedzieæ. | W³a¶ciwo¶ci: Lost 3 (11) Enter 77.avi
Ogólne Podsumowanie
W³a¶ciwo¶æ - Warto¶æ
Obraz
Szeroko¶æ 624 pikseli
Wysoko¶æ 352 pikseli
Audio
Czas trwania 00:42:10
Szybko¶æ transmisji bitów 128 kb/s
Rozmiar próbki audio 16 bitów
Format d¼wiêku MP3
Wideo
Szybko¶æ klatek 23 klatek na sekundê
Szybko¶æ danych 141 kb/s
W³a¶ciwo¶ci: Lost 3 (12) Par Avion.avi
Ogólne Podsumowanie
W³a¶ciwo¶æ - Warto¶æ
Obraz
Szeroko¶æ 624 pikseli
Wysoko¶æ 352 pikseli
Audio
Czas trwania 00:42:09
Szybko¶æ transmisji bitów 132 kb/s
Format d¼wiêku MP3
Wideo
Szybko¶æ klatek 23 klatek na sekundê
Szybko¶æ danych 141 kb/s
--------------------------------------------------------------
Jak widaæ, ró¿nice s± tylko w audio - w tym ostatmim brak "Rozmiar próbki audio". Niestety, nie mam innej wersji tego odcinka (XoR, Saints), ale przy okazji sprawzê z tamtymi, chocia¿ napisy by³y t³umaczone z wersj± Caph.
| tendrys28 wrote: |
Bardzo prosto , b³êdnie okre¶lone b±d¼ nak³adaj±ce siê na siebie klatki w pliku tekstowym mDVD. |
Przepatrzy³em prawie ca³e, ale ¿adnych b³êdów nie znalaz³em...
| tendrys28 wrote: | Problem by³ wielokrotnie tutaj poruszany i trzeba by³o forum czytaæ
| ... a dyæ cyto³ zek, baco
P.S.
A swoj± drog± - nikt z Was nie ogl±da Lost na bie¿±co??... |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2007-03-17, 08:22 | |
|
|
| Quote: | | A swoj± drog± - nikt z Was nie ogl±da Lost na bie¿±co??... |
Gufiak jest chyba fanem "Lost" Ja nawet nie wiem, dlaczego oni siê "lost" Nie widzia³em zadnego odcinka, chyba. |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
tendrys28
|
Posted: 2007-03-17, 12:58 | |
|
|
| Quote: | | Przepatrzy³em prawie ca³e, ale ¿adnych b³êdów nie znalaz³em... |
Od tego s± programy, bezb³êdne rêczne przepatrzenie linijka po linijce trwa³o by z kilkadziesi±t minut, a zawsze istnieje mo¿liwo¶æ przeoczenia.
Zreszt± wklej tu ten plik z napisami to ci znajdê ekspresowo te b³êdy.
BTW. ¯adne audio czy video nie ma tutaj znaczenia, to nie ten trop. |
| |
|
|
|
|
|
 |
leszekgd
|
Posted: 2007-03-18, 04:34 | |
|
|
Ja ogladalem dokladnie ta sama wersje Losta co SlavekX z takimi samymi napisami i u mnie bylo wszystko OKI. |
| |
|
|
|
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2007-03-18, 05:00 | |
|
|
| dinderi wrote: | | Nie widzia³em zadnego odcinka, chyba. | A warto - naprawdê wci±ga
| tendrys28 wrote: | Zreszt± wklej tu ten plik z napisami to ci znajdê ekspresowo te b³êdy.
| Siê robi:
Lost 3 (12) Par Avion.txt
Poprawianie napisów w SubEdit te¿ nic nie da³o, te s± oryginalne.
Zapomnia³em dodaæ, ¿e mam soft 1.09.02.00 lub 1.09.03.00 (z w³asn± tapetk±, ale to chyba nie ma znaczenia, skoro prawie 100 odcinków obejrza³em bez problemów).
Tych:
[10][23]/Poprzednio w Prison Break.
[23][47]Wybaczcie mi.|Muszê zadaæ kilka pytañ.
(no w³a¶nie... ) te¿ nie wy¶wietla³, ale po konwersji do mDVD by³o o.k. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2007-03-18, 09:50 | |
|
|
| SlavekX wrote: | [10][23]/Poprzednio w Prison Break.
[23][47]Wybaczcie mi.|Muszê zadaæ kilka pytañ. |
Tych to nie mia³ prawa wy¶wietlaæ. To sa napisy w formacie MPL2, ktorych Pionek nie rozpoznaje wogóle. Jest taki temat: "Napisy w nawiasach kwadratowych", albo cos takiego, gdzie bardzo dok³adnie napisane jest co i jak.
A za³±czony przez ciebie plik, rzeczywiscie wygl±da na prawid³owy. Jest w nim wprawdzie kilka b³êdów, ale bez wp³ywu na proces wy¶wietlania.
Czy nagrywasz kazdy odcinek z jego napisami we wlasnym, folderze? Bo powodem problemów z wczytywanie napisów moze byæ kilka plików filmowych z napisami w jednym folderze. |
| |
|
|
|
|
|
 |
tendrys28
|
Posted: 2007-03-18, 13:03 | |
|
|
Tak jak pisa³ Dinderi - to nie s± wogóle napisy mDVD (jak wcze¶niej napisa³e¶) tylko MPL2, a te nie s± obs³ugiwane przez Pioneera. |
| |
|
|
|
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2007-03-19, 05:42 | |
|
|
| dinderi wrote: | | Tych to nie mia³ prawa wy¶wietlaæ. To sa napisy w formacie MPL2, ktorych Pionek nie rozpoznaje wogóle. | Tyle to wiem. Po prostu autor t³umaczeñ w pewnym momencie zmieni³ format napisów a ja to przeoczy³em.
| dinderi wrote: | | Jest w nim wprawdzie kilka b³êdów, ale bez wp³ywu na proces wy¶wietlania. | A jakich?
| dinderi wrote: | | Czy nagrywasz kazdy odcinek z jego napisami we wlasnym, folderze? Bo powodem problemów z wczytywanie napisów moze byæ kilka plików filmowych z napisami w jednym folderze. | Wszystko robiê "zodnie ze sztuk±".
| tendrys28 wrote: | | Tak jak pisa³ Dinderi - to nie s± wogóle napisy mDVD (jak wcze¶niej napisa³e¶) tylko MPL2, a te nie s± obs³ugiwane przez Pioneera. | Ja pisa³em, ¿e te cytowane napisy s± w form. mDVD...  |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2007-03-19, 08:40 | |
|
|
| SlavekX wrote: | dinderi napisa³/a:
Jest w nim wprawdzie kilka b³êdów, ale bez wp³ywu na proces wy¶wietlania.
A jakich? |
Chodzi³o mi o nieistotne b³êdy czasowe. Takie jak np. za krótki czas wy¶wietlania niektórych linii. Nie maja one jednak wp³ywu na odczytywaniu pliku przez odtwarzacz, ale raczej na komfort ogl±dania. |
| |
|
|
|
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2007-03-19, 09:15 | |
|
|
Aha... - czyli wszystko O.K. chocia¿ pacjent nie ¿yje.
A czy mo¿esz wrzuciæ na RW te napisy z jakimæ filmikiem ok. 350MB - 42-43min. i zobaczyæ, czy u Ciebie "pójd±"  W koñcu sprawa do¶æ ciekawa i przyda³o by siê doj¶æ przyczyn tego fenomenu...  |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2007-03-19, 10:08 | |
|
|
Okej, spróbuje w wolnej chwili  |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
|