Regulacja glosnosci w Pioneer 470; 575
Reply to topic

: Regulacja glosnosci w Pioneer 470; 575
Bardzo interesuje mnie opcja, ktora niezbyt przychylnie zostala potraktowana na tym forum; chodzi o regulacje glosnosci z poziomu dvd.
Plan mam taki, ze amplituner ktory mialem do tej pory "jedzie do piwnicy" i w tym miejscu pojawiaja sie 2 stare polskie wzmacniacze (bez pilota) i tutaj z pomoca przychodzi mi z pomoca soft gufiaka :-)
Czy modele posiadajace wbudowany dekoder i soft z funkcja regulacji audio to tylko 470/575 czy znajde cos z tanszych modeli.
Zapomnialem jeszcze o dodatkowym pytaniu; czy w w/w sofcie jest mozliwosc ustawienia liczby glosnikow, w moim przypadku ze wzgledu na wzmacniacze beda to tylko 4; central wypadala wiec "dosumowac" do frontu.

Last edited by dyletant on 2006-02-14, 07:49; edited 1 time in total
:
W sofcie do dv-585 tez znajdziesz regulacje glosnosci - przyciski 1 i 4 na pilocie i soft Gufiaka. A jest to troche tanszy odtwarzacz z dekoderem niz 575.Przykładowa cena.

>>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/
:
dinderi wrote:
W sofcie do dv-585 tez znajdziesz regulacje glosnosci - przyciski 1 i 4 na pilocie i soft Gufiaka

opcja regulacji glosnosci jest bardzo dobra tylko, ze (wg mnie) troche niefortunnie przypisana klawiszom 1 i 4. czy nie moznaby je przypisac klawiszom góra /\ i dol \/??

niewazne ile wazysz wazne ile mozesz wypic
:
kebul, to nie jest niefortunne. Już kiedyś te klawisze o których piszesz miały drugą funkcję i było bardzo dużo narzekania. Według mnie klawisze 1 i 4 są do tego najodpowiedniejsze.

Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.|
:
Hmmm, a mi się jakoś nie udaje tej głośności regulować na DVD (przełączają się rozdziały). Znaczy, nie narzekam, bo rzadko używam tej funkcji, ale zgłaszam, że tak jest.

:
gufiak wrote:
kebul, to nie jest niefortunne. Już kiedyś te klawisze o których piszesz miały drugą funkcję i było bardzo dużo narzekania. Według mnie klawisze 1 i 4 są do tego najodpowiedniejsze.

ok. juz nie marudze ;-)

:
lechu, o tej głośności piszę, ze jest w sofcie do 585/380/2850. Nie wiem jak jest w sofcie do 470/575. Zresztą na DVD tez tego nie próbowalem jeszcze, moze u mnie tez nie dziala. Kolega dyletant pytał o tanszy odtwarzacz z dekoderem i regulacja glosnosci.
To tak dla uściślenia wypowiedzi :-)

>>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/
:
Regulacja głośności działa na wszystkich odwarzaczach. Wystarczy tylko dłużej przytrzymać te klawisze. Poza tym na DV-2850/380/585 poziom głośności jest wyświetlany na ekranie.

Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.|
:
gufiak wrote:
Poza tym na DV-2850/380/585 poziom głośności jest wyświetlany na ekranie.

a da sie to zrobic w 470/575??

:
Próbowałem, ale te modele się buntują i nie wyświetlają. Będzie się dało jak w pełni rozgryzę funckje do wyświetlania OSD.

Guest, pamiętaj:
Reply to topic
Jump to:  

Full Version Powered by phpBB © phpBB Group
Design by Vagito.Net | Lo-Fi Mod.