|
|
| Author |
Message |
bartezz
|
Posted: 2006-02-27, 00:24 | Wieszanie się odtwarzacza przy filmach divx |
Model odtwarzacza: pioneer 575 |
|
|
Witam wszystkich
Po raz pierwszy pisze na tym forum gdyz po raz pierwszy mam problem z moim pioneerem, otoz w czasie ogladania filmow nie wszystkich ale juz w 4 przypadkach spotkalem ten sam przypadek. Film kompletnie zacina sie i nie chce pojsc dalej. Nie pomaga nawet przewijanie do tego momentu odtwarzacz po prostu nie widzi nic wiecej i po chwili nastepuje Zawieszenie calego odtwarzacza. W tym przypadku pomaga jedynie wyciagniecie wtyczki z zasilania. W celu sprawdzenia czy nie jest to moze blad nagrania na plyte dvd uzylem dawno nie uzywanego kiss DP 1000 i ku mojemu zdziwieniu film poszedl w calosci. Jutro sprobujewgrac na nowo soft moze to pomoze ale pierwszy raz od ponad roku takie cos przytrafilo sie mojemu Pionkowi .
Pozdrawiam |
Last edited by dinderi on 2006-05-29, 15:28; edited 1 time in total
|
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-02-27, 08:13 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
Fajnie wszystko, tylko zapomniałeś o najważniejszym. Czy to jest DVD czy divx? Jeśli divx to co mówi na jego temat avicheck? Nagrany na DVD czy na CD? No mało trochę informacji podałeś. |
| |
|
|
|
|
|
 |
bartezz
|
Posted: 2006-02-27, 14:28 | |
|
|
Witam Ponownie
Oczywiscei jest to divx przykladowym filmem moze byc np Zathura.Dvdrip.Diamond film nagrany na plytke dvd z predkoscia x4. Ale wczesniej napisalem ze ta sama plytke wrzucilem na kissa i poszedl bez problemu ( co rzadko mu sie zdarza blisko 50% nie chodzi). Jest jeszcze pare filmow ktore tak sie zachowuja Wolf Creek i masa filmow Bollywood mojej zony. Wszystkie wersje sa to Dvdrip-y. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-02-27, 14:48 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
bartezz, zajrzyj do działu Download znajdz tam program Avicheck i otwórz ten film w tym programie. Skopiuj raport o filmie i wklej go tutaj. Inaczej nici z jakiejkolwiek pomocy.
Tytuł nic nie mówi o tym, jakiej metody kompresji użyto, a bez tego, nie zostaje nic innego jak wróżenie z fusów. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
bartezz
|
Posted: 2006-02-27, 15:40 | |
|
|
File: H:\Zathura\zathura.avi
Total Streams: 2
Running Time: 1:41:20
Index Chunk: Yes
Interleaved: Yes
Max Bytes Per Sec: 0
AUDIO: 0 - MP3 (0x55)
Average Bitrate Per Sec: 159 kb/s
Samples Rate: 48000 Hz
Channels: 2
Bits Per Sample: 0
SuggestedBufferSize: 960
Sample Size: 0
Variable Bitrate: Yes (32, 128, 192)
VIDEO: XVID
B-VOP: Yes
S(GMC)-VOP: No
QuarterPixel: No
Frame Size: 640 x 336
Frames Rate: 23.976
Color Depth: 12
Total Frames: 145788
SuggestedBufferSize: 120650
Elapsed Time 00:05
wszystko jest ok ale film sie zacina i nie chce pojsc dalej |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-02-27, 15:52 | |
|
|
Ja tu nie widzę informacji o Packed bitstream.
Możesz jeszcze potraktować tymi programami (screeny w linku) i spróbować postąpić zgodznie z sugestią:
http://kissdivx.pl/forum/viewtopic.php?t=1549
Jeśli nie pomoże - to "Unpack", kilka minut i przerobione (jeśli to PB chodzi).
Może jeszcze być kwestia walniętej płytki. |
| |
|
|
|
|
|
 |
bartezz
|
Posted: 2006-02-27, 16:28 | |
|
|
to nie dla mnie dzieki
moze jestem za leniwy ale nie lubie sie bawic aby obejrzec film. Wczescniej posiadalem philipsa gdy ten mial problemy z filmami kupilem kissa , pozniej Pioneer moze teraz czas na cos nowego Kiss Dp 600 lub Samsung HD 950
Dzieki za wasze rady.
Sprobuje wgrac jeszcze raz soft bo dziwne zeby zawieszal sie caly odtwarzacz i nie reagowal na nic. Moze to pomoze
Pozdrawiam |
| |
|
|
|
|
|
 |
tendrys28
Helped: 12 times Age: 34 Joined: 08 Feb 2006 Posts: 369 Location: PL
|
Posted: 2006-02-27, 17:06 | |
Model odtwarzacza: DV-380 |
|
|
Tak BTW. to Packed Bitstream nic nie ma wspólnego z wieszaniem się odtwarzacza - objawy PB są znacznie "delikatniejsze"
P.S. Identyczny problem był/jest na softach do 1.09 włącznie i ogm-ach, totalna zwiecha i również na nic nie reagował i też tylko fizyczne odcięcie zasilania pomaga, jest to niestety poważny problem ale dziwi mnie że stało się to na avi  |
| |
|
|
|
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
|
|
|
|
 |
bartezz
|
Posted: 2006-02-28, 20:15 | |
|
|
wiem o tym ze nie ma rzeczy idealnych
ale jak dotychczas Pioneer byl nr 1 ale wszystko ma swoj koniec na rynku pojawiaja sie co rusz nowe modele.
Dzisiaj wgralem jeszcze raz sofcik i ku mojemu zdziwieniu wszystko jak narazie jest ok
filmy ktore przerywaly poszly  . Jak wiec widac wina byl soft.
Rynek idzie do przodu lacza hdmi to bedzie podstawa tak wszystkie starsze modele pojda w odstawke taka jest kolej rzeczy. |
| |
|
|
|
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
Posted: 2006-02-28, 20:46 | |
Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety |
|
|
| bartezz wrote: | | Rynek idzie do przodu lacza hdmi to bedzie podstawa tak wszystkie starsze modele pojda w odstawke taka jest kolej rzeczy. |
co prawda to prawda,ale tak na marginesie,zeby być na bierząco z nowinkami to w ciągu 2 lat 6 razy bym zmienił tv,więc czy ta ślepa pogoń za nowinkami ma sens
ale zgadzam się z jednym,Pioneer zaczął rynek budżetowy traktować po macoszemu,oj cos czuję że czkawką mu się to odbije  |
_________________ Guest, pamiętaj:
.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:A TERAZ PISZ JEŚLI MUSISZ:.
 |
| |
|
|
|
|
|
 |
bartezz
|
Posted: 2006-03-01, 01:07 | |
|
|
Co do Pioneera to musimy byc cierpliwi.Przypomne co niektorym jak to bylo kilka lat temu gdy po raz pierwszy odtwarzacze dvd mialy mozliwosc obslugi divx. Co sie pojawilo to byl Kiss pozneij z czasem zaczely pojawiac sie nowe modele roznych marek Jak Manta Wiwa Pioneer itd teraz mamy podobna sytuacje choc moze prymu juz nie wiedzie Kiss ale pojawiaja sie nowe modele ktore daja nam mozliwosc odczytu HD ( posiadanie zlacza HDMI lub DVI nie oznacza ze Odtwarzacz poradzi sobie z takim zrodlem) jak na dzien dzisiajszy mamy tylko kilka odtwarzaczy jak chocby Kiss DP 600. I do czego zmierzam otz bedzie taka sama sytuacja jak z divxem poczatkowe modele zapoczatkuja wysyp n arynku nowych modeli z opcaj odtwarzania HD i pewnie bedzie tak samo z Pioeerem nikt na rynku nie spi. tylko musimy uzbroic sie w cierpliwosc.
A jezeli ktos maTV dobrej klasy jak LCD lub Plazma to sam z czystej ciekawosci bedzie chcial sie przekonac o mozliwosciach tych odbiornikow a zwykle dvd tego nam nie da. Uwierzcie mi ze jakos obrazu po laczu hdmi jest swietna nawet na divx nie wspominajac juz o dvd.
Pozdrawiam
bartezz |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-03-01, 08:12 | |
|
|
Oczywiście masz rację. Tylko że gnać ciągle za nowościami można wtedy, kiedy się ma niograniczone zasoby finansowe. Wiadomo, że nowości kosztują - i najwięcej się na nich traci na wartości w pierwszym okresie od zakupu. Dzięki takim poszukiwaczom nowinek ten rynek się kręci i OK. Na tym forum jednak wielu takich osób nie znajdziesz, jak sądzę.
| OffTopic: | | BTW. Czy ten sławetny DP-600 już w końcu pojawił się na rynku, czy tylko jakieś szczątkowe pojedyncze testowe egzemplarze? Na forum kiss'a nawet lancelot przestał się hurra-odzywać | |
| |
|
|
|
|
|
 |
superpio
|
Posted: 2009-05-23, 19:07 | |
Model odtwarzacza: dv-410 |
|
|
Tez mam ciągle zwiechy na tym dvd. I śmiać mi się chce jak czytam te wasze rady zeby filmy sprawdzac programami. Lipa. Prawda taka że dvd tnie i nikt nie wie czemu. Zarówno z płyt jak i zewnetrznych hdd. Dodam jeszcze że ten sam film z tego samego nośnika może jednego dnia ciąć co chwila a innego bez problemu płynnie odtwarzać. |
| |
|
|
|
|
|
 |
ZIC
|
Posted: 2009-06-09, 04:31 | |
Model odtwarzacza: 610 |
|
|
| superpio wrote: | | Tez mam ciągle zwiechy na tym dvd. I śmiać mi się chce jak czytam te wasze rady zeby filmy sprawdzac programami. Lipa. Prawda taka że dvd tnie i nikt nie wie czemu. Zarówno z płyt jak i zewnetrznych hdd. Dodam jeszcze że ten sam film z tego samego nośnika może jednego dnia ciąć co chwila a innego bez problemu płynnie odtwarzać. |
Potwierdzam, ten sam problem występuje w 610. Już straciłem całkowicie serce do marki "P"... |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|