W Pionku 470 mam opcje do wyboru progressive czy przeplot. Mam Tv Lcd Samsung który wy¶wietla 1080i wiêc co wybraæ w odtwarzaczu dvd ¿eby by³ lepszy obraz??
Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
Posted: 2007-01-12, 14:50
Model odtwarzacza: 575A
A jak masz pod³±czone? Bo progressive dzia³a tylko przy pod³±czeniu comonentowym kablem (Y/Pr/Pb). Je¶li ³±czysz SCART-em to najlepsz± opcj± jest RGB, dla której Progressive Scan jest niedostêpny. No i na koniec nie wiem czy dla LCD prze³±czanie progressive/przeplot ma w ogóle jakiekolwiek znaczenie.
Posted: 2007-01-12, 14:52
Model odtwarzacza: DV-380
Je¶li masz materia³ z przeplotem ( np. z kamery cyfrowej, seriale telewizyjne na DVD,divx z przeplotem etc. ) to raczej przeplot, je¶li DVD lub divx/xvid z filmami to progressive .
Jednak wszystko zale¿y od deinterlacera w DVD i w TV, musisz popróbowaæ ró¿nych kombinacji bo: LCD sam deinterlacuje nawet 1080i jest wy¶wietlane w formie progressive, chocia¿ materia³ by³by z przeplotem.
P.S. Tak jak pisze Lechu w twoim odtwarzaczu progressive dzia³a tylko na componencie.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum