Closed by: dinderi 2006-02-15, 10:00 |
|
| Author |
Message |
rademenes
|
Posted: 2006-02-14, 17:40 | [MOD] Jak poprawnie wypalić płytę z aktualizacją FW? |
Model odtwarzacza: Pioneer 380s |
|
|
Witam
Mam takie pytanko, w archiwum które ściągnąłem (soft do pionka 380) znajdują się następujące pliki:
INSTRUKCJA w wordzie
01.09.02 w 00
klawisze w txt
readme w txt
B5CA1096 w bin
I teraz nigdzie nie ma mowy o pliku 01.09.02 więc mam pytanie co to jest i czy należy go umieścić na płytce razem z plikiem bin.
Pozdrawiam |
Last edited by dinderi on 2006-03-08, 15:51; edited 1 time in total
|
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-02-14, 18:38 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
rademenes, w instrukcji z paczki masz napisane takie coś:
"7. Przeciągnij do okienka po lewej plik B5CA1096.BIN (nie sugerować się nazwą pliku na screenie). Plik musi być zapisany na CD wielkimi literami.
8. Teraz możesz rozpocząć proces nagrywania oprogramowania na płytę CD"
To znaczy ze masz wypalic na plycie plik B5CA1096.BIN i zaden inny. Napewno.
Plik 00 jest tu chyba tylko plikiem informacyjnym. Ale zanim zamknę temat mam prosbe do Gufiaka, by w wolnej chwili napisal slowo, jakie jest tego pliku przeznaczenie. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
furio

Helped: 1 Joined: 06 Feb 2006 Posts: 12 Location: stąd nie widać
|
Posted: 2006-02-14, 18:42 | |
Model odtwarzacza: DV-380 |
|
|
Jest to tylko info o wersji oryginalnego softu (01.09) na bazie którego zostały dokonane modyfikacje, a 02 oznacza wersję modyfikacji.
Na płycie powinien być tylko plik z rozszerzeniem BIN.
Więcej i dokładniejsze onfo znajdziesz tutaj http://pioneer.razorpoint.pl/faq.html
Tak na marginesie to przed napisaniem nowego tematu powinieneś tam zajrzeć (REGULAMIN).
Mogłeś narazić się moderkom...
dinderi mnie wyprzedził |
| |
|
|
|
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
|
|
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-02-14, 21:06 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
| Quote: | | Na płycie powinien być tylko plik z rozszerzeniem BIN. |
Akurat jeśli będą tam jeszcze inne pliki, to absolutnie nie zaszkodzi (w zasadzie dowolne mogą być, byleby do wzorca pasowała tylko jedna nazwa). |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2006-02-15, 02:48 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
Jest to tylko plik informujący o wersji. Ale też zupełnie nic się nie stanie jak ktoś nagra go na płytkę. Będą na płytce poprostu dwa pliki  Odtwarzacz już sobie poradzi z rozpoznaniem w którym pliku znajduje się firmware  |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
marea2

|
Posted: 2006-02-15, 08:17 | |
Model odtwarzacza: DV 2850 |
|
|
To moj pierwszy post wiec witam wszystkich.
Wczoraj wlasnie zakupilem 2850 i palac plytke z softem tez mnie zastanowil ten plik  ale w info nic o nim nie bylo wiec go pominolem.
PS.
Orginalny soft przetwal tylko droge z Media Markt do domu
PS. 2
Po DVD Daewoo (sprzedalem nie mial Divx) i Mancie Emperor 2 (odmowila posluszenstwa po 6 mies. - naped + moje grzebanie) i 2 miesiacach czytania formu - mam pozytwne wrazenia
Pozdrawiam. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-02-15, 10:00 | |
|
|
Reasumując,
zeby poprawnie wypalić płytę ze zmodyfikowanym FW, pobranym z działu Download należy dokładnie przestrzegać "Instrukcji", załączonej do pliku.
Zamykam temat, żeby się niepotrzebnie nie rozrastał.
Pozdrawiam serdecznie |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
skalb
|
Posted: 2006-06-13, 18:28 | |
Model odtwarzacza: 585A |
|
|
Dzisiaj ściągnąłem nowy soft i wypaliłem na płytce tak samo jak poprzednie softy.
Chciałem go wgrać, ale otwarzacz nie widzi pliku,próbowałem na innym otwarzaczu z tym samym skutkiem.
Wcześniejszy soft wgrywa się bez problemu.
Soft wypalony w/g instrukcji i nagrywarka widzi ten plik.
Jaka może być przyczyna?? |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2006-06-13, 18:44 | |
|
|
A np. zamknąłeś sesję?
Soft nie wpływa na jakość wgrywania. Błedy spowodowane są parametrami wypalania płyty. |
| |
|
|
|
|
|
 |
skalb
|
Posted: 2006-06-13, 21:52 | |
|
|
w nero jeżeli zaznaczy się pojedyńczą sesję to automatycznie zamyka CD
opcje ISO-tylko ISO 9660
opis-PIONEER
zapis-DAO
wszytkie ustawienia takie same co przy wypalaniu poprzedniego softu 01.09.03.00, który się wgrywa- chyba, że przy ściąganiu softu występują jakieś błędy. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2006-06-14, 05:15 | |
|
|
| OffTopic: | skalb, Robimy tu off topic, ale trudno. Skasuje się, później.
Nie możesz zwalać winy na soft, bo gdyby on był trefny dostawałbyś np. komunikat o błędnej sumie kontrolnej. Wierz mi, od przedwczoraj zaktualizowalem tym i innymi softami odtwarzacz kilkunastokrotnie. Problemu zero, a wcale nie wypalam plyt inaczej, niż to napisano w instrukcji.
Ale skoro robisz wszystko dobrze to proponuję jeden "myk". Wypal plik aktualizacyjny na CD-RW. Ja nie wiem, czy ta teoria jest sluszna, ale jeden z kolegów z zagranicy, twierdzi ze to ma jakiś wplyw na "chęci Pionka do aktualizacji".
I ostatnia rzecz. Jezeli nie podasz krok po kroku metody z jaka wypalasz plyte, wymieniając najdrobniejsze szczegóły, trudno ci będzie pomóc. To tyle.
I przypominam, ze skasuje posty dot. wypalania plyty z tego tematu, najpóźniej dzisiaj o godz. 22:00. Chyba, ze ktorys z moderatorów uzna ze trzeba to zrobić wcześniej  | |
| |
|
|
|
|
|
 |
skalb
|
Posted: 2006-06-14, 06:31 | |
|
|
Dzięki - będę próbował ponownie wypalić.[/center]
[ Dodano: 2006-06-14, 07:35 ]
Dzięki - wypalę ponownie płytkę
[ Dodano: 2006-06-14, 10:39 ]
Ściągnąłem na nowo soft,wypaliłem na CD-RW i zaktualizowało od kopa- przy tych samych ustawieniach nagrywarki.
Dzięki za pomoc |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2006-06-14, 19:42 | |
|
|
| skalb wrote: | Ściągnąłem na nowo soft,wypaliłem na CD-RW i zaktualizowało od kopa- przy tych samych ustawieniach nagrywarki.
Dzięki za pomoc |
A ja tak dzisiaj myslalem w samochodzie o róznych rzeczach i cos mi sie ta teoria z CD-RW, jako lepiej dziłającym, nie podoba.
Mysle, ze problem byl raczej w płytce, a nie w tym, czy to bylo CD-R czy CD-RW.
Ale z drugiej strony nie ma co dywagować. Wgrało się i o to chodzi! I tak uważam, ze wypalanie softu do aktualizacji na CD-R jest zwykłym marnotrastwem.  |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|