Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 FW TODO 
Author Message
gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2006-03-05, 16:55    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

To jest znany błąd i jest on poprawiony od softu 1.15. Niestety nie jestem w stanie tego sam naprawić (przynajmniej narazie) i musiałbym rozpocząć modyfikację nowego softu, żeby tego problemu nie było, ale narazie nie mam na to niestety czasu.

Sponsor
SlavekX 

Posted: 2006-03-06, 06:44    
   Model odtwarzacza: DV-380

aro_w wrote:
[...]Coz soft powinien zawierac tylko to co jest niezbedne , przydatne i wykorzystywane dlatego np: wszelkiego rodzaju ulepszacze dzwieku /korektory/ , podglaszacze itd... w/g mnie sa zbedne powoduja niepotrzebne przeladowanie softu i tak naprawde sa niewykorzystywane .[...]
Ja z nich korzystam i wielu innych również je chwali, odkąd pojawiły się w nowym sofcie, więc skąd masz te informacje :?:
Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu.
P.S.
Z funkcji "niewykorzystywanych" bardzo mnie cieszy "Treble Boost", bo mój amplitunerek posiada tylko podbicie niskich ;-) .

*aro_w 
nadworny grafik

Posted: 2006-03-06, 09:13    
   Model odtwarzacza: Dv-380

SlavekX wrote:
aro_w wrote:
[...]Coz soft powinien zawierac tylko to co jest niezbedne , przydatne i wykorzystywane dlatego np: wszelkiego rodzaju ulepszacze dzwieku /korektory/ , podglaszacze itd... w/g mnie sa zbedne powoduja niepotrzebne przeladowanie softu i tak naprawde sa niewykorzystywane .[...]
Ja z nich korzystam i wielu innych również je chwali, odkąd pojawiły się w nowym sofcie, więc skąd masz te informacje :?:
Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu.
P.S.
Z funkcji "niewykorzystywanych" bardzo mnie cieszy "Treble Boost", bo mój amplitunerek posiada tylko podbicie niskich ;-) .

Wszystko zalezy jaki posiada sie sprzet towarzyszacy /ampli, glosniki/ od pewnego poziomu zbedne ingerencje w dzwiek tylko pogarszaja jego jakosc .... :)

Interesujesz sie TvSat Odwiedz Strony Dvb-z :)

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-03-06, 09:34    
   Model odtwarzacza: 575A

No ale to nie powód, żeby z softu to wywalać. Jest prosta zasada - nie chcesz - nie korzystaj. Pogląd taki: niech Gufiak wywali bo mi to niepotrzebane, jest cokolwiek egoistyczne. Co innego, jakby np. za każdą opcję trzeba było płacić, wtedy po co płacić za coś z czego się nie korzysta? Jak będzie brakowało miejsca w menu na inne potrzebniejsze opcje, wtedy zgoda, można się zastanowić i wywalić equalizer, ale w tej chwili uważam to za totalnie nieuzasadnione, chociaż sam z niego nie korzystam.

SlavekX 

Posted: 2006-03-06, 15:29    

aro_w wrote:
[...]Wszystko zalezy jaki posiada sie sprzet towarzyszacy /ampli, glosniki/ od pewnego poziomu zbedne ingerencje w dzwiek tylko pogarszaja jego jakosc .... :)
Dokładnie tak i dokładnie tak, jak skomentował Twoje wypowiedzi lechu. Nie każdego stać na ampli z "górnej półki" i kolumny za parę tysiaków. Zrekompensować może to soft i trochę zamiłowania do dłubania w sprzęcie, który się posiada. Tym, którzy to lubią polecam elektrodę.pl - dział "Audio". Za parę groszy można zrobić cuda, jeśli się tylko nie jest snobem i przesadnym estetą. ;-)

ADI 

Posted: 2006-03-06, 19:57    
   Model odtwarzacza: DV-585A & GRUNDIG GDP-1100

SlavekX wrote:
Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu

No cóż. U mnie to nie pomaga. :nie: Cokolwiek bym nie włączył. to obraz jest czarny :-??

misu 

Helped: 1
Posted: 2006-03-07, 16:15    
   Model odtwarzacza: philip (DVP 632 + DVD 622) + pionek DV-380

the best of... :mrgreen:
a ja powtórzę się z jednego wątku...
"mp3 na płycie DVD/CD
czy jest możliwość aby wyświetlana była ilość utworów na wyświetlaczu playera np. 150 czy 900 po wczytaniu płyty. A jak się uruchomi to żeby wyświetlało aktualną pozycję bo czas wyświetla. I można by wtedy wybierać klawiturą numeryczną kawałki na płycie :jupi:

pzdr

philip to potrafi :spoko:

gufiak 

Posted: 2006-03-17, 00:14    

A może jeszcze dodać do menu opcję "Masz 20gr, skocz po browar do sklepu i przynieś resztę"?

misu 

Helped: 1
Posted: 2006-03-17, 00:43    
   Model odtwarzacza: philip (DVP 632 + DVD 622) + pionek DV-380

:haha:

gufiak 

Posted: 2006-03-17, 00:46    

Pomysł oczywiście dobry, ale implementacja raczej bardzo mało możliwa.

mourning 

Posted: 2006-03-17, 02:34    

Witam.

Czy w najnowszym sofcie bedzie możliwość otworzenia napisów w formacie MPL2??

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-03-17, 09:33    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

mourning, odpowiedz znajdziesz tutaj

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

mourning 

Posted: 2006-03-18, 01:41    

Dziekuję. Wczoraj widzialem te posty, ale była późna pora i nie skojarzyłem. Przepraszam za off-topic.

[ Komentarz dodany przez: dinderi: 2006-03-18, 08:23 ]
OffTopic:
:-) 2:34 to juz raczej wczesna pora :-)

Stryjo 

Posted: 2006-03-22, 11:20    
   Model odtwarzacza: DVD585A

Witajcie

A ja uprzejmie proszę o podrasowanie funkcji przeglądania zdjęć. Niestety w oryginalnym firmware ale również w modzie na 585A funkcja ta traktowana jest trochę po macoszemu, stąd mam 3 prośby:
- możliwość przewijania listy plików całymi ekranami a nie linia po linii - mając w katalogu kilkaset zdjęć, uziążliwe jest przejście do np. 50-tego. W moim poprzednim Panasonicu był klawisz "Page", który przechodził o całe ekrany
- możliwość nawigacji poprzez stronę z thumbnails - rozumiem, że jest to bardziej skomplikowane do implementacji albo wręcz niemożliwe, niemniej bardzo by się przydało (vide kilkaset zdjęć w jednym katalogu)
- odczytywanie informacji o orientacji zdjęcia z nagłówka JPEG/EXIF tak aby zdjęcia zawsze wyświetlały się właściwie (bez potrzeby rotacji)

A tak BTW to wielkie dzięki za podjęcie trudu modyfikacji softu. Super!!

mariusz 4567 

Posted: 2006-03-24, 19:42    
   Model odtwarzacza: dv380

czesc witam wszystkich co do nowego softu nie mam zadnych zyczen chcalbym tylko,zeby ten nowy obiecany ,ujrzal swiatlo forum.dzieki pozdrawiam

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: