|
|
| Author |
Message |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2006-03-05, 16:55 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
To jest znany błąd i jest on poprawiony od softu 1.15. Niestety nie jestem w stanie tego sam naprawić (przynajmniej narazie) i musiałbym rozpocząć modyfikację nowego softu, żeby tego problemu nie było, ale narazie nie mam na to niestety czasu. |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2006-03-06, 06:44 | |
Model odtwarzacza: DV-380 |
|
|
| aro_w wrote: | | [...]Coz soft powinien zawierac tylko to co jest niezbedne , przydatne i wykorzystywane dlatego np: wszelkiego rodzaju ulepszacze dzwieku /korektory/ , podglaszacze itd... w/g mnie sa zbedne powoduja niepotrzebne przeladowanie softu i tak naprawde sa niewykorzystywane .[...] | Ja z nich korzystam i wielu innych również je chwali, odkąd pojawiły się w nowym sofcie, więc skąd masz te informacje
Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu.
P.S.
Z funkcji "niewykorzystywanych" bardzo mnie cieszy "Treble Boost", bo mój amplitunerek posiada tylko podbicie niskich . |
| |
|
|
|
|
|
 |
*aro_w
nadworny grafik
|
Posted: 2006-03-06, 09:13 | |
Model odtwarzacza: Dv-380 |
|
|
| SlavekX wrote: | | aro_w wrote: | | [...]Coz soft powinien zawierac tylko to co jest niezbedne , przydatne i wykorzystywane dlatego np: wszelkiego rodzaju ulepszacze dzwieku /korektory/ , podglaszacze itd... w/g mnie sa zbedne powoduja niepotrzebne przeladowanie softu i tak naprawde sa niewykorzystywane .[...] | Ja z nich korzystam i wielu innych również je chwali, odkąd pojawiły się w nowym sofcie, więc skąd masz te informacje
Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu.
P.S.
Z funkcji "niewykorzystywanych" bardzo mnie cieszy "Treble Boost", bo mój amplitunerek posiada tylko podbicie niskich . |
Wszystko zalezy jaki posiada sie sprzet towarzyszacy /ampli, glosniki/ od pewnego poziomu zbedne ingerencje w dzwiek tylko pogarszaja jego jakosc ....  |
_________________ Best Regards Http://dvb-z.net
Interesujesz sie TvSat Odwiedz Strony Dvb-z  |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-03-06, 09:34 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
No ale to nie powód, żeby z softu to wywalać. Jest prosta zasada - nie chcesz - nie korzystaj. Pogląd taki: niech Gufiak wywali bo mi to niepotrzebane, jest cokolwiek egoistyczne. Co innego, jakby np. za każdą opcję trzeba było płacić, wtedy po co płacić za coś z czego się nie korzysta? Jak będzie brakowało miejsca w menu na inne potrzebniejsze opcje, wtedy zgoda, można się zastanowić i wywalić equalizer, ale w tej chwili uważam to za totalnie nieuzasadnione, chociaż sam z niego nie korzystam. |
| |
|
|
|
|
|
 |
SlavekX
|
Posted: 2006-03-06, 15:29 | |
|
|
| aro_w wrote: | [...]Wszystko zalezy jaki posiada sie sprzet towarzyszacy /ampli, glosniki/ od pewnego poziomu zbedne ingerencje w dzwiek tylko pogarszaja jego jakosc .... | Dokładnie tak i dokładnie tak, jak skomentował Twoje wypowiedzi lechu. Nie każdego stać na ampli z "górnej półki" i kolumny za parę tysiaków. Zrekompensować może to soft i trochę zamiłowania do dłubania w sprzęcie, który się posiada. Tym, którzy to lubią polecam elektrodę.pl - dział "Audio". Za parę groszy można zrobić cuda, jeśli się tylko nie jest snobem i przesadnym estetą.  |
| |
|
|
|
|
|
 |
ADI

|
Posted: 2006-03-06, 19:57 | |
Model odtwarzacza: DV-585A & GRUNDIG GDP-1100 |
|
|
| SlavekX wrote: | | Z RGB też to zauważyłem, ale wystarczy strzałkami na pilocie TV skoczyć kanał wyżej/niżej i obraz się pojawia, więc nie robię z tego problemu |
No cóż. U mnie to nie pomaga. Cokolwiek bym nie włączył. to obraz jest czarny ? |
_________________ dv585+vsx915
 |
| |
|
|
|
|
|
 |
misu

Helped: 1 Joined: 08 Feb 2006 Posts: 40 Location: w-wa
|
Posted: 2006-03-07, 16:15 | |
Model odtwarzacza: philip (DVP 632 + DVD 622) + pionek DV-380 |
|
|
the best of...
a ja powtórzę się z jednego wątku...
"mp3 na płycie DVD/CD
czy jest możliwość aby wyświetlana była ilość utworów na wyświetlaczu playera np. 150 czy 900 po wczytaniu płyty. A jak się uruchomi to żeby wyświetlało aktualną pozycję bo czas wyświetla. I można by wtedy wybierać klawiturą numeryczną kawałki na płycie
pzdr
philip to potrafi  |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-03-17, 00:14 | |
|
|
A może jeszcze dodać do menu opcję "Masz 20gr, skocz po browar do sklepu i przynieś resztę"? |
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
misu

Helped: 1 Joined: 08 Feb 2006 Posts: 40 Location: w-wa
|
Posted: 2006-03-17, 00:43 | |
Model odtwarzacza: philip (DVP 632 + DVD 622) + pionek DV-380 |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-03-17, 00:46 | |
|
|
Pomysł oczywiście dobry, ale implementacja raczej bardzo mało możliwa. |
| |
|
|
|
|
|
 |
mourning
|
Posted: 2006-03-17, 02:34 | |
|
|
Witam.
Czy w najnowszym sofcie bedzie możliwość otworzenia napisów w formacie MPL2?? |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-03-17, 09:33 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
mourning, odpowiedz znajdziesz tutaj |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
mourning
|
|
|
|
|
 |
Stryjo
|
Posted: 2006-03-22, 11:20 | |
Model odtwarzacza: DVD585A |
|
|
Witajcie
A ja uprzejmie proszę o podrasowanie funkcji przeglądania zdjęć. Niestety w oryginalnym firmware ale również w modzie na 585A funkcja ta traktowana jest trochę po macoszemu, stąd mam 3 prośby:
- możliwość przewijania listy plików całymi ekranami a nie linia po linii - mając w katalogu kilkaset zdjęć, uziążliwe jest przejście do np. 50-tego. W moim poprzednim Panasonicu był klawisz "Page", który przechodził o całe ekrany
- możliwość nawigacji poprzez stronę z thumbnails - rozumiem, że jest to bardziej skomplikowane do implementacji albo wręcz niemożliwe, niemniej bardzo by się przydało (vide kilkaset zdjęć w jednym katalogu)
- odczytywanie informacji o orientacji zdjęcia z nagłówka JPEG/EXIF tak aby zdjęcia zawsze wyświetlały się właściwie (bez potrzeby rotacji)
A tak BTW to wielkie dzięki za podjęcie trudu modyfikacji softu. Super!! |
| |
|
|
|
|
|
 |
mariusz 4567
|
Posted: 2006-03-24, 19:42 | |
Model odtwarzacza: dv380 |
|
|
czesc witam wszystkich co do nowego softu nie mam zadnych zyczen chcalbym tylko,zeby ten nowy obiecany ,ujrzal swiatlo forum.dzieki pozdrawiam |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|