Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 FW TODO 
Author Message
dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-03-07, 08:55    FW TODO
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

W tym temacie proszę pisać o pomyslach, dotyczących modyfikowanego softu do odtwarzaczy Pioneer, modele DV-2850/DV-380/DV-383/DV-585A/DV-588A/DV-686A. Pamiętajmy, zeby prośby i pomysły nie były pisane tonem pretensjonalnym i żądającym, ponieważ będę je kasował bez litości.
Przenoszę tutaj kilka pasujących postów z innych wątków.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

Sponsor
Zaniek11 

Posted: 2006-03-07, 08:30    
   Model odtwarzacza: dv-2850

jest może jakiś soft do 2850 zeby czytal pliki z napisami, które maja inną nazwę niz plik wideo??

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-03-07, 08:47    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Zaniek11, na razie nie ma ale moze niedlugo bedzie ;-)

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

jacek_kmf 

Posted: 2006-03-01, 23:23    
   Model odtwarzacza: DV-380

Hey, wlasnie sie tu zalogowalem, wiec prosze bez zlosci, na poczatek jedno pytanie, pewnie wszyscy to wiedza, ale ja nie - kiedy mozna spodziewac sie nowego softu Gufiaka do dv380?? Tak choc w przyblizeniu miesiac?? :) Ja poki co uzywam poprzedniego i jestem bardzo zadowolony, choc dopiero po pewnym czasie doszedlem co i jak, jak przygotowac napisy zeby wszystko w divix szlo, w efekcie ogladajac teraz X-files, musze sobie nagrywac po pare odcinkow na dvd-rw, bo sporo napisow nie widzi, dodatkowo wada jest nie dzielenie linii napisowych (do kopii przygotowuje zazwyczaj, linie o dlugosci max 45 znakow). Pytanie, czy jest mozliwa opcja pokazujaca szczegoly odnosnie dzwieku?? Np Bitrate danej sciezki dzwiekowej?? Dzieki z gory!!

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2006-03-02, 00:07    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

jacek_kmf, firmware jest w fazie betatestów, ale jest jeszcze problem, z którym muszę się uporać. Więc nie jestem w stanie podać nawet przybliżonego terminu. Powiem tylko, że już zaniedługo.

Quote:
Pytanie, czy jest mozliwa opcja pokazujaca szczegoly odnosnie dzwieku?? Np Bitrate danej sciezki dzwiekowej??
Niestety nie.

jacek_kmf 

Posted: 2006-03-02, 00:30    

Planowanych jest dużo zmian, czy raczej kosmetyka?? Gdzieś czytałem, że ponoć ma być rozwiązany problem z napisami, tzn z niewykrywaniem niektórych, nic to, będe czekał cierpliwie, i jestem pewnien, iż owo czekanie się opłaci!! :-D

gufiak 

Posted: 2006-03-02, 00:36    

Zmian nie będzie może aż tak dużo jak wcześniej, ale to będą duże zmiany :) A to co czytałeś to potwierdzam.

jacek_kmf 

Posted: 2006-03-02, 00:43    

Generalnie cieszyłbym się z auto podziału długości linii, i z opcji, żeby na playerze wyświetlało czas do końca filmu a na ekranie wtedy nie( żeby ekranowy osd się wygaszał po paru sekundach) I cofanie rozdziałów w tył, czasem jest to niezwykle irytujące, czasem idą ok, czasem wraca na początek aktulanego, choćby klikało się 5 razy na sekunde ;) Pytanko - czy przy akutalizacji firmware mozna uzyc plyty RW ?? bo to w sumie 1 mb danych, i plytka gotowa, a rw daloby rade uzyc ponownie. I czy dv-380 nie odoznia Dolby Digital 5.1 od EX - i to samo z DTS ?? bo czy to zwykly DD (badz dts) albo ex (ewentualnie es) to pokazuje to samo)

gufiak 

Posted: 2006-03-02, 01:00    

jacek_kmf wrote:
Generalnie cieszyłbym się z auto podziału długości linii,
No to się ucieszysz :)
jacek_kmf wrote:
żeby na playerze wyświetlało czas do końca filmu a na ekranie wtedy nie( żeby ekranowy osd się wygaszał po paru sekundach)
Na mój gust jest dobrze tak jak jest. Zresztą pewnie dużo ludzi woli tak jak jest, więc to raczej nierealne.
jacek_kmf wrote:
I cofanie rozdziałów w tył, czasem jest to niezwykle irytujące, czasem idą ok, czasem wraca na początek aktulanego, choćby klikało się 5 razy na sekunde
Mam w planach nad tym popracować, ale już nie w tej wersji softu. Zawsze można wrócić do początku rozdziału, cofnąć parę sekund wstecz i znów powrócić do początku rozdziału.
jacek_kmf wrote:
Pytanko - czy przy akutalizacji firmware mozna uzyc plyty RW ?? bo to w sumie 1 mb danych, i plytka gotowa, a rw daloby rade uzyc ponownie.
Można.
jacek_kmf wrote:
I czy dv-380 nie odoznia Dolby Digital 5.1 od EX - i to samo z DTS ?? bo czy to zwykly DD (badz dts) albo ex (ewentualnie es) to pokazuje to samo)
Nie rozróżnia.

waran3 wrote:
ps. Ale że sie nie da wyłączyc OSD to mnie zamartwiłeś...a właściwie to myślałem że powiesz : "eee łatwizna juz dodaję tę opcję "
Nie mówię, że się nie da. Ale pewnie musiałbym sporo czasu na to poświęcić. A niestety nie jestem w stanie spełniać prywatnych próśb, no chyba że ktoś mi się jakoś za to odwdzięczy, to mogę się zastanowić nad problemem. Jakbym robił od ręki modyfikacje takie jakie każdy sobie zażyczy, to zaraz bym miał kilkaset próśb o zrobienie czegoś w sofcie... A potem jeszcze pretensje, że jednym robie, a innym nie. A wątpię, żeby większość ludzi chciałaby mieć wyłączone OSD.

waran3 

Posted: 2006-03-02, 01:20    
   Model odtwarzacza: DV-585A-k

gufiak wrote:
no chyba że ktoś mi się jakoś za to odwdzięczy, to mogę się zastanowić nad problemem

Hmm...czyli jednak jest jakas szansa :-) Ja w sumie to wylaczanie tez potrzebowalem w specyficznej sytuacji ale skoro mieszasz w tym firmware to moze by sie udalo takie on/off zrobic :-). Dodam jeszcze(pisalem o tym tez wczesniej) ze nie znalazlem odtwarzacza ktory by mial jednoczenie te funcje i mozliwosc przeskakiwania do konkretnych czapterow bezposrenio z klawiszy numerycznych pilota.
Nie wiem co masz na mysli piszac : "że ktoś mi się jakoś za to odwdzięczy". Ale jak znam zycie chodzi o kase :-) Tyle ze ja myslalem ze robisz to dla satysfakcji :-) a wylacznie OSD to nie jest dla mnie sprawa zycia i smierci i sygnalizuje tylko to raczej jako pomysl.
W sumie nie doczytalem na jakiej zasadzie robisz te zmiany ale mialem wrazenie ze jetses entuzjasta!! A to zawsze wzbudza u mnie co najmniej podziw !!
MAciek

SlavekX 

Posted: 2006-03-02, 04:35    

waran3 wrote:
[...]W sumie nie doczytalem na jakiej zasadzie robisz te zmiany ale mialem wrazenie ze jetses entuzjasta!! A to zawsze wzbudza u mnie co najmniej podziw !!
MAciek
Przepraszam, że się wtrącam, ale entuzjazm Gufiaka nie jest w stanie nadążyć za coraz to nowymi żądaniami posiadaczy DV-380. Jednemu nie podoba się tapetka ( ;-) ), innemu przeszkadza "martwa" opcja ustawień dla wyjść analogowych (działa w tych modelach, które takowe posiadają) a jeszcze ktoś uważa, że *PAPA* jest be...
Ludzie, wykażcie trochę zrozumienia i wyczucia !! Nawet największy entuzjasta ma oprucz pasji inne sprawy na głowie a czas nie jest z gumy. Nie wystarczy Wam, że za friko macie to, co jest dostępne w wyższych (i droższych modelach) ??

kebul 

Posted: 2006-03-02, 10:59    
   Model odtwarzacza: pioneer 575a

jacek_kmf wrote:
żeby na playerze wyświetlało czas do końca filmu a na ekranie wtedy nie( żeby ekranowy osd się wygaszał po paru sekundach)

ta funkcja dziala :-)
bierzesz pilota, naciskasz "display" potem przytrzymujesz klawisz "1" i masz :roll:

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-03-02, 11:15    
   Model odtwarzacza: 575A

Ekhmm, a jak na to wpadłeś? 1 to przypadkiem nie robi za klawisz "głośniej"?

kebul 

Posted: 2006-03-02, 11:24    
   Model odtwarzacza: pioneer 575a

lechu wrote:
Ekhmm, a jak na to wpadłeś? 1 to przypadkiem nie robi za klawisz "głośniej"?

wpadlem na to przypadkiem :-)

ps
mam 575 z softem gufiaka

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-03-02, 12:10    
   Model odtwarzacza: 575A

No ja też mam 575A z softem Gufiaka. Dlatego piszę, że pod 1 Gufiak zrobił zgłaśnianie, a pod 4 ściszanie. Jeszcze poćwiczę to w domu.

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: