|
|
| Author |
Message |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Bia³ystok
|
Posted: 2006-08-17, 12:48 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
Endriu-NH, odtwarzacz mo¿e siê wieszaæ. Po pierwsze dlatego ¿e by³o gor±co. Nie wiem czy kto¶ sprawdza³, ale procek ten potrafi nie¼le siê nagrzaæ, a jak temp. otoczenia jest dosyæ wysoka, to nagrzewanie siê wychodzi mu jeszcze sprawniej. A przyczyn± zawieszenia siê móg³ byæ chocia¿by jaki¶ paproch na p³ycie, odtwarzacz trafi³ na b³±d i procek zagrzany zacz±³ siê motaæ. Choæ mnie osobi¶cie takie zwieszki zdarzaj± siê bardzo ¿adko, ale siê zdarzaj±. |
_________________ Guest, pamiêtaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGÊ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
tendrys28
Helped: 12 times Age: 34 Joined: 08 Feb 2006 Posts: 369 Location: PL
|
Posted: 2006-08-22, 22:55 | |
Model odtwarzacza: DV-380 |
|
|
BTW. Czy Maestro pracuje nad wersj± opart± na 1.21  |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-08-22, 23:49 | |
|
|
Nie wiem czy zauwa¿y³e¶, ale dosz³y 3 nowe modele pioneera i w nich te¿ przyda³oby siê zrobiæ kilka udoskonaleñ. Wiêc nie wiem czy starczy mi czasu. Narazie pracujê nad stworzeniem jednolitego ¼ród³a informacji, ¿ebym nie musia³ w 500 miejscach szukaæ co i jak kiedy¶ co¶tam robi³em, wiêc mo¿e dziêki temu bêdê móg³ hurtem kilka softów naraz robiæ. Wtedy mo¿liwe, ¿e wezmê siê za 1.21. |
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGÊ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Robal

Age: 18 Joined: 10 Feb 2006 Posts: 46 Location: Piaseczno
|
Posted: 2006-08-30, 18:00 | |
Model odtwarzacza: Pionier DV - 2850 |
|
|
gufiak - mam takie ma³e pytanie, jak powstaje taki soft, czy musisz siê na pisaæ tysi±ca lini kodu czy jako¶ ³atwiej to siê ywo¿y bo jak piszesz to wydajem i siê ¿e to straszna mêczarnia. |
|
|
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
|
|
|
|
 |
Robal

Age: 18 Joined: 10 Feb 2006 Posts: 46 Location: Piaseczno
|
Posted: 2006-08-31, 10:13 | |
Model odtwarzacza: Pionier DV - 2850 |
|
|
A czy przypadkiem nie ma gotowych skryptów, my¶la³em ¿e to jako¶ ³atwiej siê robi. |
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-08-31, 10:37 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
£atwo siê robi przeróbki elementów graficznych w sofcie i nawet one zabieraja czêsto kilka godzin. Przeprogramowywanie ca³ej reszty, to poprostu harówka przy klawiaturze nawet, kiedy masz gotowe skrypty. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cze¶æ Guest! Je¶li masz w±tpliwo¶ci, jak opisaæ swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie tre¶ci regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-08-31, 12:12 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
Nie no, Robal, nie trzeba pisaæ wszystkiego od nowa. S³ysza³e¶ o czym¶ takim jak "reverse engeneering"? Trzeba gotowy ju¿ soft wyci±gniêty z urz±dzenia zdisassemblowaæ (zamieniæ binarkê na assembler, który jest nieco bardziej zrozumia³y dla cz³owieka ni¿ czysty kod maszynowy, posiedzieæ nad tym assemblerem parê dni/tygodni/miesiêcy, znale¼æ miejsca, gdzie mo¿na co¶ poprawiæ i... niestety poprawki wprowadziæ w jêzyku maszynowym - w czystej binarce, poniewa¿ ¼ród³owej wersji nie posiada pewnie nawet firma pioneer. Tak jak Gufiak powiedzia³ - najprawdopodobniej MTK daje do dyspozycji producentom gotowych wyrobów taki development kit ze skompilowanymi ju¿ bibliotekami - klockami, z których siê sk³ada ca³y soft dodaj±c tylko jak±¶ procedurê z g³ówn± pêtl±. |
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-09-04, 18:00 | |
|
|
Robal, mêczarnia to jest, przegl±danie kodu napisanego w C++, którego nigdy wcze¶niej siê nie widzia³o, poczynaj±c ju¿ tak od 500 linii (tu strzelam), ju¿ jest niezbyt ³atw± spraw±. A tu mam kod, który mo¿e mieæ miliony linii, jest napisany w dwóch assemblerach, nie mam nazw zmiennych, nie mam nazw funkcji, sprawa nie jest prosta. Znalezienie czego¶ w tym kodzie to godziny, dni, a czasem nawet miesi±ce szukania. ¯eby jeszcze etykiety tekstowe znajdowa³y siê w kodzie, jak to jest np. w programach na PC, to by by³o nieco ³atwiej. A tu s± etykiety w oddzielnym bloku, a w kodzie funkcje tylko podaj± numer etykiety, która ma byæ wczytana. Jeszcze ¿eby jedna funkcja to robi³a to pó³ biedy. A tu ró¿ne funkcje to wykonuj± i w rezultacie nie wiadomo czy chodzi o numer etykiety tekstowej czy te¿ czego¶ innego. Poza tym brak jest konkretnej dokumentacji na temat samego chipu MT1389. Mam tylko obrazek z wewnêtrznymi blokami, ale nie mam informacji jak one s± po³±czone, jak siê miêdzy sob± komunikuj±. Jakby nie patrzeæ to trzeba d³ugo nad tym siedzieæ. A co do ilo¶ci linii kodu, to powiem ¿e w³a¶nie piszê program do edycji menu. Narazie uda³o mi siê zrealizowaæ jego odczytywanie i kod za to odpowiedzialny ma ju¿ ponad tysi±c linii... |
| |
|
|
|
|
|
 |
progresywny
|
Posted: 2006-10-02, 15:49 | Rgb - video |
Model odtwarzacza: pioneer dv-585A |
|
|
Cze¶æ
Parê dni temu uda³o mi sie kupiæ nowego Pioneera dv-585. Dziêki temu forum bezproblemowo wgra³em najnowszy soft 1.09.03. Notabene uzyskana na tym forum wiedza sprawi³a, i¿ decyduj±c siê na odtwarzacz dvd poszukiwa³em pioneer dv-380 lub 585. Do³±czaj±c do rzeszy u¿ytkowników zachwyconych alternatywnym firmware pragnê oczywi¶cie podziêkowaæ autorom softu za tak znacz±ce usprawnienie odtwarzacza - wielkie dziêki Panowie!!
A teraz mój ma³y problem: odtwarzacz dvd mam pod³±czony kablem euro szergowo "za" tunerem cyfry + pioneer 1530 (tuner ten ma wyj¶cie na magnetowid). Z kolei tuner cyfry jest po³±czony tak¿e kablem euro do telewizora. Uruchomienie tunera sprawia, i¿ telewizor prze³±cza siê na kana³ AV1 wchodz±c w tryb RGB. Urochemienie za¶ dvd sprawia, i¿ telewizor "ponownie" prze³±cza siê na kana³ AV1 tyle i¿ w trybie VIDEO. Dodam, i¿ w ustawieniach zaawansowanych dvd wybra³em RGB. Co dziwne na oryginalnym sofcie takie samo po³±czenie sprzêtu sprawia³o, ze zarówno tuner cyfry jak i dvd wywo³ywa³ na telewizorze tryb RGB (informacja na ten temat wy¶wietla siê na parê sekund na dole telewizora) Czy taki stan rzeczy jest normalny?? Czy istnieje mo¿liwo¶c aby dvd tak¿e pracowa³o w trybie RGB przy takim pod³aczeniu sprzêtu?? Znalaz³em na necie opis wtyczki euro (scart) i zorientowa³e siê, i¿ takim kablem przesy³any jest zarówno sygna³ RGB jak i composite VDEO. Jestem w tym temacie lamerem ale wydaje mi siê, i¿ RGB zapewania wy¿sz± jako¶c obrazu; czy mam racjê?? Je¶li kto¶ potrafi³by mi pomóc i odpowiedzieæ na zadane przeze mnie pytania bêde bardzo wdziêczny.
pozdrawiam,
progresywny |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-10-02, 19:35 | |
|
|
Chyba powiniene¶ w zaawansowanych opcjach obrazu odtwarzacza, w³±czyæ tryb RGB. Po zaktualizowaniu softu, odtwarzacz domy¶lnie jest ustawiony na "kompozyt". |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
progresywny
|
Posted: 2006-10-03, 13:19 | |
Model odtwarzacza: pioneer dv-585A |
|
|
@dinderi - po zaktualizowaniu softu w zaawansowanych opcjach obrazu ustawi³em tryb RGB (wspomina³em zreszt± o tym w poprzednim poscie, byæ mo¿e niezbyt precyzyjnie). |
| |
|
|
|
|
|
 |
Kysu
|
Posted: 2006-10-11, 14:30 | |
Model odtwarzacza: DV-2850 |
|
|
Witam,
Dotyczy: firmware 1.09.03.01_wycentrowana_ramka
Otóz po update'cie na w/w soft i sprawdzeniu w wiadomym miejscu wersji, wy¶wietla siê: ROM VERSION 1.09.03.00 i teraz:
- czy tak ma byæ, bo numer wersji nie zosta³ dla 1.09.03.01 zmieniony??
- czy w Download mo¿e byæ pod linkiem dla 1.09.03.01 nie ten soft, co powienien??
Firmware ¶ci±ga³em wczoraj, wiêc to powienien byæ ten poprawiony, bo wczoraj na pewno by³o po 13. czerwca...
Pozdrawiam.
P.S.
Szuka³em, czy kto¶ ju¿ co¶ pisa³ na ten temat, nie znalaz³em, ale nie twierdzê, ¿e czego¶ nie przeoczy³em, wiêc z góry sorki za ewentualn± powtórkê. |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-10-11, 17:05 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
Nie przejmuj siê. Tak ma byæ. Musia³by Gufiak robiæ moda, ¿eby to siê wy¶wietla³o OK, a tê wersjê robi³ zdaje siê Dinderi.
Znaczy, nie ¿eby Dinderi zrobi³ co¶ ¼le, ale w dostêpnych ogólnie narzêdziach nie ma takiej opcji. |
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2006-10-16, 18:16 | |
|
|
Robi³ Piteron i Dinderi, ale sie chyba wtedy zapomnia³o zmieniæ numer wersji. To byl taki czas, ze poszlo w internet kilka róznych wersji tego samego softu, z b³êdem krytycznym. Trzeba by³o szybko dzia³aæ, zeby skutki by³y jak najmniej bolesne (czytaj - cala masa niezadowolonych postów na ró¿nych forach). Siedzialem wtedy cal± noc z Piteronem i NoWorries'em, zeby sprawê odkrêciæ. Hurtem robili¶my prawid³owe softy z róznymi CP-ami  i najpewniej zapomnia³em, poprawiæ liniê z opisem wersji. Jak przyjdzie moze kiedys nowy soft, to sie wprowadzi poprawke, zwlaszcza, ze poprawi³em 2 czy 3 b³êdy typu literówka, w t³umaczeniu. |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
|