Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 Przerwy pomiędzy wyświetlaniem napisów 
Author Message
dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-03-02, 07:24    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Piteron, "bez nerw". :-) Kazdy sie moze pomylić, no nie? Najważniejsze, ze Ci się udało wrócić na właściwą ścieżkę ;-)

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

Sponsor
Dibo 

Posted: 2006-03-05, 18:41    
   Model odtwarzacza: DV-2850

Witajcie. To jest mój pierwszy post na forum. Od niedawna mam mojego pioneerka z którego jestem bardzo zadowolony. Znalazłem na forum kilka tematów odnośnie formatu napisów MPL2. U mnie problem polega na tym że mam pokaźną kolekcję odcinków jednego serialu na CDkach, który ma właśnie napisy w tym nieszczęsnym formacie MPL2. Jak wiadomo pioneer nie czyta tego formatu ale czyta inne formaty napisów "czasowych" m.in. srt. I teraz moje pytanko czy poprzez modyfikację fw dałoby się dołączyć ten format do obsługiwanych przez mojego DVka? Wiem że gufiak jesteś mocny w takich sprawach i jeśli dałoby się to zrobić to czy podjąłbyś się tego?

piteron 

Helped: 35 times
Posted: 2006-03-06, 00:00    
   Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety

gdyby była taka możliwość to napewno MPL2 by było odpalane
ale widocznie jest to nie możliwe ,lub znalezienie tego i wykonastwo jest nieprawdopodobnie upierdliwe

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2006-03-17, 00:28    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

Jeśli już by mi się udało to zrobić, to by było roboty pewnie na kilka tygodni.

J4 

Posted: 2006-03-22, 14:45    
   Model odtwarzacza: jeszcze nie mam

Witam pierwszy raz na tym forum. Mam nadzieję, że zostanę z Wami na dłużej.

Gufiak, to żebyś miał motywację to ja też przyłączam się do tego życzenia. :-)

Byłem już prawie zdecydowany na zakup 380/585, ale brak MPL2 mnie sparaliżowała.
Pioneerka potrzebuję tylko do oglądania MPEG-4 i w szególności seriali, które niestety też już mam pozgrywane na DVD. Do tej pory używam Bellwooda, ale ponieważ muszę kupić drugi tego typu odtwarzacz to zainteresowałem się tymi właśnie modelami Pioneera - głównie za wspominaną jakość obrazu (wygładzanie MB).

Gufiak, byłoby naprawdę miło, gdybyś się jeszcze zmobilizował do tej modyfikacji softu.

A jak tam z nowym softem 1.20, nie rozbudowali go o tę możliwość??

pozdrawiam

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-03-22, 15:05    
   Model odtwarzacza: 575A

Raczej nie oczekuj, że Gufiak to zrobi. Jeśli tego nie zrobi pioneer, a właściwie ktoś kto oprogramowuje MTK (bo żaden oparty o MTK odtwarzacz nie obsługine tego formatu), to nie masz co liczyć na to.

J4 

Posted: 2006-03-24, 15:42    

A jednak MTK może obsługiwać ten format, sprawdź odtwarzacz Korr.

lechu 

Posted: 2006-03-24, 16:35    

No to może w takim razie jeśli Pioneer zamówi obsługę do któregoś z nowych softów.

J4 

Posted: 2006-03-24, 17:12    

Ale kiedy właśnie ta obsługa jest dzięki polskiemu softowi (Pan Bogdan z ProAbitu).
Może Gufiak po prostu sprawdzi, czy się da?? A czy zrobi i ewentualnie kiedy, to już inna sprawa.
Mimo wszystko mam ogromną nadzieję, że poruszyłem strunę.

Sorki z spoufałość, ale od tego czy Gufiak doda tę bsługę, zależy, czy kupię ten odtwarzacz.

lechu 

Posted: 2006-03-24, 17:18    

Nie jestem w temacie jeśli chodzi o KORR'a. Nie wiedziałem o tym. W każdym razie wiem z autopsji, że zmienianie czegokolwiek w kodzie wynikowym jakiegokolwiek większego programu jest trudne, a czasem ze względu na objętość tego co chcemy dodać, niemożliwe. A jeśli o Gufiaka chodzi, to cóż. Nie ma biedak czasu i takimi dużymi rzeczami pewnie dopiero w wakacje ewentualnie by się mógł zająć.
Na pewno bym w każdym razie nie liczył, że jeśli w ogóle, to zrobi to w tym czy nawet przyszłym miesiącu.

piteron 

Helped: 35 times
Posted: 2006-03-24, 19:06    
   Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety

jedyna co jeszcze można dodać,że może coś tak przy okazji się trafi,bo rzeczywiście poszukiwanie czegoś w kodzie jest ciut trudne
ale struna ruszyłeś ;-)
a czy kupisz czy nie kupisz to już inna bajka

tendrys28 

Helped: 12 times
Posted: 2006-03-24, 22:51    
   Model odtwarzacza: DV-380

J4 wrote:
dzięki polskiemu softowi (Pan Bogdan z ProAbitu).

Ten pan Bogdan jest chyba osobą kontaktującą się z ludźmi od kodowania "po tamtej stronie", nie sądzę by dostał od MTK kody źródłowe na których mógłby się pobawić.

[ Komentarz dodany przez: piteron: 2006-03-24, 22:59 ]
;-) ;-)

J4 

Posted: 2006-03-25, 22:37    

Z tego co wiem, to raczej nie. Kiedyś miałem okazję bliżej poznać pana Bogdana i porozmawiać z nim. Poza tym, czym by sobie zasłużył na takie wyróżnienie i w jaki sposób?? To bardzo nieprawdpopodobne, zwłaszcza że ta marka niewiele znaczy dla producenta chipów. Wydaje mi się, że problem leży po stronie dyspozycyjności. Pan Bogdan jest zarazem właścicielem firmy i programistą. Musiał więc poświęcić odpowiednią ilość czasu, żeby jego produkty (Bellwood, Wiwa, Korr) się sprzedawały. W tym miejscu muszę zaznaczyć, iż nie dziwię się wcale, że Gufiak może nie mieć czasu. Przecież on to robi dla swojej satysfakcji i naszej przyjemności, a tym nie wyżywi siebie i ewentualnie rodzinę.
Mam nadzieję, że Gufiak jakoś przeżyje to moje wazeliniarstwo. ;-)

[ Dodano: 2006-03-29, 09:19 ]
Pioneer ma wprowadzić nową serię odtwarzaczy z DivX'em. Są to modele DV-696AV-K, DV-393-S i DV-490V-S. Ciekawe na jakim chipie będą, choć bardziej mnie ciekawi, czy będą czytać mój upragniony MPL2??

kozioł 

Posted: 2006-07-06, 14:07    Przerobienie napisów w vplayer
   Model odtwarzacza: DV-2850

Witam ,jestem nowy , i pewnie co napisze to nie nowość , jednak nigdzie tego sposobu tu nie widziałem

ale większośc napisów przed wypaleniem na płycie z filmem otwieram w Vplayer i zapisuje ,

po ponownym otwarciu np. w notatniku wyglądają juz poprawnie.

przed:
{451}{543}Tłumaczenie: ssmall (ssmall@op. pl)|korekta: Thorek19&Jabaar
{551}{647}<<KinoMania SubGroup>>|www. kinomania. org
{994}{1053}/Zapamiętaj dzień 5 listopada.

po:
00:00:18:Tłumaczenie: ssmall (ssmall@op. pl)|korekta: Thorek19&Jabaar
00:00:22:<<KinoMania SubGroup>>|www. kinomania. org
00:00:39:/Zapamiętaj dzień 5 listopada.

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-07-06, 14:48    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

kozioł, przedstawiony przez Ciebie sposób to niestety wcale nie poprawne działanie. Napisy "przed:" to napisy w microDVD, czyli w formacie klatkowym Wyswietlane są zgodnie z podanym w nawiasach numerem klatki. Odtwarzacz z nimi wspolpracuje stosunkowo niezle. Napisy "po:" to TMPlayer w ktorym podane sa tylko czasy poczatkowe. Długość wyświetlania poszczególnych linii nie jest obliczany i beda sie wyswietlac, za do chwili pojawienia sie nastepnej linii. Strasznie to denerwujące jest.
Format TMPlayer w postaci 00:00:00 jest z problemami obsługiwany przez odtwarzacze Pioneer. Ale daleki byłbym od stwierdzenia, ze jest to format prawidłowy!
Jezeli przygotowujesz napisy do wypalenia na płytę, konwertuj je do formatu SubRip, czyli .srt. To jest najmniej problemowy format napisów, zachowujacy oryginalne czasy wyświetlania.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version