Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 [MOD] Problemy z wyświetlaniem napisów w DivX 
Author Message
misu 

Helped: 1
Posted: 2006-04-10, 09:51    
   Model odtwarzacza: philip (DVP 632 + DVD 622) + pionek DV-380

tak czytam o tych problemach z napisami i jakoś mi to deko dziwne się wydaje. Jadę na oryginalnym sofcie 1.09 (jak będę miał deko więcej czasu na to pewnie wgram zmodyfikowany) wgrywam nawet po 3 pliki tekstowe do jednego filmu i wszystkie wczytuje (microDVD) bez problemu a jak nie chce, to wystarczy że przeładuje płytke i jest ok. Ostatnio nagrałem tak King Konga a pliki mam nazwane
1_king kong.avi
a tekstowe do tego
1_king kong.txt;
1_king kong_a.txt
1_king kong_b.txt

Czyta bez problemu nawet po przewinięciu.
ps.
Miałem problem z jednym plikiem txt, którego nie wczytywało, ale i na to jest sposób... wystarczyło otworzyć plik txt i "zapisz jako" utworzyć drugi zapisać z opcją "ANSI" i śmiga ;-)

kombinować panowie kombinować bo nowy soft nie załatwi wczytywania, jeżeli plik ma nie takie kodowanie, bo z tego co zauważyłem to nie tylko nazwa pliku musi się zgadzać
ale i zawartość tego pliku też musi być poprawna

pzdr

Sponsor
piteron 

Helped: 35 times
Posted: 2006-04-10, 10:12    
   Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety

moim i nie tylko zdaniem soft beta nie zawiera poważnych błędów,wymaga jedynie kosmetyki,i uporania się z filmami z AC3,tutaj Dinderi coś więcej naświetli
ale co do publikacji softu oficjalnie decydujące zdanie ma Gufiak i kropka
jeśli tylko Gufiak upora się z własnymi problemami prace nad poprawkami ruszą pełną parą

Siuto 

Posted: 2006-04-10, 13:24    
   Model odtwarzacza: DV-380s

@mopsik czytaj czlowieku ze zrozumieniem!!

chodzi mi o plyty, ktore juz mam nagrane (z czterech lat do tyłu!!)
co mam teraz brac i wszystko zgrywac na nowo bo pliki ma w .txt??

a co do wersji beta chetnie potestuje i pokatuje nowy soft jezeli takowy jest, ide sie zapisac ;)

@misu - no ale plik CD1.txt jest tak samo zapisany jak CD2.txt i wczytuje go bez problemu a z 2 ni chu chu. While??

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-04-11, 21:05    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Chłopaki była o tym chyba mowa, ale dawno wiec mozecie nie pamiętac. :)
Problem z wyswietlaniem podwójnych, czy potrójnych napisow wystepuje przede wszystkim przy filmach z dzwiekiem AC3, a w szczególności 5 i więcej kanałowym. Jezeli macie filmy zakodowane kodekiem divx i dzwiek w mp3, to ten problem jest marginalny. Stad niektórzy, nawet na oryginalnym sofcie moga nie znajdować poważniejszych problemów.
Gufiak zrobil betę z łatą na to i napisy zaczęły działać, nawet przy tym cholernym dzwieku AC3. Problem znalazl się jednak w tym, ze kiedy napisy się zaczęły wyswietlac poprawnie, na niektórych filmach, zaczal rozjezdzac sie dzwięk z obrazem. Dlatego beta wciąż jest betą, a nie oficjalnie udostepniona wersją. Nikt nie chce czytać pretensji, ze bylo dobrze a teraz jest problem. Dlatego tez betatester musi byc osobą, która zdaje sobie sprawę z mozliwosci wystapienia bledu w sofcie, po wprowadzeniu nowych poprawek, a takze musi potrafic dac sobie rade w przypadku "umartwienia odtwarzacza" oraz trzymać tzw. "język za zębami" i nie dzielic sie betą za szeroko, bo to moze napytać tylko biedy.
Gufiak napewno cos wymysli na ten problem, ale musi miec na to czas. Pamiętajcie, ze nie robi tego dla pieniędzy, tylko z zamilowania i wielkiego serca. Bardzo mozliwe, ze juz nawet wymyslil jak sobie poradzic z tym problemem, bez skutkow ubocznych, ale nie ma czasu siasc do komputera. Widac to przede wszytkim po jego obecnosci na forum. Na razie musicie byc cierpliwi, niestety. Napewno sie doczekacie :)

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

Siuto 

Posted: 2006-05-28, 09:15    

Minelo poltora miecha i nadal cisza. Juz stracilem nadzieje ze cos sie zmieni w tym temacie. Cos mi sie zdaje ze mistrz nas oposcil albo beta testerzy zawalili. No coz nie zawsze sie ma to czego sie pragnie. :) Obym sie mylil.

piteron 

Helped: 35 times
Posted: 2006-05-28, 11:33    
   Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety

i tu właśnie się mylisz
będzie czas to coś pomyślimy ale temat jest zapisany i rozpatrywany
cierpliwości

Siuto 

Posted: 2006-05-28, 11:36    

sorry
Pierwsze napisalem post a ptem zagladnalem do Download.
Jest nowy sofcik i smiga wsio OK.
Narazie zadnych bugow nie widze ale krotko sie tym bawiem.
jeszcze raz przepraszam za post wczesniejszy Gufiaka i testerow.
:)

dinderi 

Posted: 2006-05-28, 11:38    

Siuto, nie ma za co przepraszac. Zaraz sie posprząta ;) A gdzie Twoj genialny avatarek?

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

Siuto 

Posted: 2006-05-28, 19:09    

dinderi wrote:
A gdzie Twoj genialny avatarek?

no za cholerke nie wiem, bede musial poszukac jakiegos nowego
:)

jaco71 

Posted: 2006-06-27, 15:28    
   Model odtwarzacza: pionier-dv 2850

witam wszystkich jestem tutaj calkiem swiezy i mam zapytanie na niektorych filmach moj sprzet nie czyta napisow czy nie trzeba wgrac jakies aktualizacji prosze o podpowiedz :-) :roll:

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-06-27, 15:54    
   Model odtwarzacza: 575A

Pewnie trzeba.

jaco71 

Posted: 2006-06-27, 16:01    
   Model odtwarzacza: pionier-dv 2850

a czy juz takowe cos wyszlo czy cierpliwie czekac :-)

dinderi 

Posted: 2006-06-27, 16:50    

jaco71, wgraj najnowszy soft dla Twojego odtwarzacza z "Downloadu"

jarek 

Posted: 2006-07-28, 18:28    
   Model odtwarzacza: dv 2850

witam wszystkich.jestem tutaj świeży i mam kłopot z napisami w dv 2850,nie czyta napisów z wielu filmów nagranych na komputerze.w dodatku nie za bardzo wiem jak wgrać nowe oprogramowanie,komputery niestety nie są moją pasją.Czy ktoś mógłby mnie poprowadzić w jaki sposób zmienić to kiepskie oprogramowanie aby czytał wszystkie napisy.Dzieki.

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-07-28, 19:34    
   Model odtwarzacza: 575A

Wszystkich napisów na pewno nie będzie czytał choćby dlatego, że pioneer nie zna wszystkich formatów napisów tekstowych. O tym jak wgrać oprogramowanie, musisz poszukać i przeczytać sam. Niestety, musimy przestrzegać regulaminu i nie możemy robić odstępstw, ponieważ co chwilę musielibyśmy odpowiadać na dokładnie te same pytania.
Odsyłam więc do działu FAQ (frequently asked questions - często zadawane pytania), oraz do działu Download, gdzie można znaleźć to, czego szukasz wraz z obszerną instrukcją jak tego używać.

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: