Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
Moved by: dinderi
2006-10-10, 08:24
 Problemy z czasem wyświetlania napisów 
Author Message
pafo 

Posted: 2006-10-09, 17:38    Problemy z czasem wyświetlania napisów
   Model odtwarzacza: DV-380

Własnie załadowałem nowe FW i masakra!! w filmach divix ładuje mi napisy po 4 linijki na 2 sek. jakby wcale nie chciało dzielić , nie wiem co jest zgrane, pomóżcie co mam zrobić ?? ma ktoś jakiś pomysł ??
Last edited by dinderi on 2006-10-10, 08:23; edited 1 time in total  

Sponsor
lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-10-09, 18:35    
   Model odtwarzacza: 575A

Tak, a w oryginalnym było z całą pewnością wszystko dobrze.
Pamiętaj, że w urządzeniach elektronicznych panuje prosta zasada - gówno na wejściu -> gówno na wyjściu. Więc jeśli wyświetla ci w ten sposób te napisy, to dlatego, że one takie są, a nie dlatego, że odtwarzacz je źle odtwarza. Zapodaj zresztą fragment tych napisów, który jest wg Ciebie źle wyświetlany, to ci powiemy szczegółowo co w nim jest nie tak.

pafo 

Posted: 2006-10-10, 06:28    

Hej, sorki że wczoraj nie odpisałem ale padł mi net, zrobiłem tak: przekonwertowałem te napisy programem subedit które miały format {...}{...} teraz mają format normalnego czasu i wszysko w odtwarzaczu jest OK, tylko zastanawia mnie jedno. Czy będę musiał każde napisy konwertować ?? bo większość takich napisów jest teraz własnie w tym pierwszym formacie, co o tym myślicie i czy Wam też tak to działa?? Dzieki pozdro

Ps. jak chcesz to podaj maila to podeslel Ci te napisy, zobaczysz jak u Ciebie

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-10-10, 08:33    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Format{..}{..} to całkiem nieźle obsługiwany MicroDVD. Napewno sa lepsze niż format TMPlayer 00:00:00. Przekonwertowałeś napisy, które prawdopodobnie miały ustawiony nieprawidłowy czas wyświetlania (znikania-to wartość wpisana w drugim nawiasie {..}) I pewnie przekonwertowałeś je do formatu .srt, skoro teraz jest wszystko w porządku. Gdybyś zrobił do formatu TMPlayer to byś narzekał na to ze nie znikaja do pojawienia sie następnych.
Problem wałkowany dziesiątki razy! Bardzo dużo tu o tym napisano. Poczytaj ten wątek, równiez zamknięte tematy.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

pafo 

Posted: 2006-10-10, 08:38    

Wszysko w porządku , ale jak wytłumaczysz to, że na kompie było wszystko OK ??

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-10-10, 08:52    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Wytłumacze to tym ze :
1. Odtwarzacz to nie komputer!
2. W odtwarzaczu nie masz programu, ktory automatycznie koryguje czasy wyswietlania napisow.
3. Odtwarzacz odczyta dokładnie to co napisano w pliku z napisami i nic więcej z tym nie zrobi. Tak jak pisał Lechu: "kupa na wejściu - > kupa na wyjściu":)

Pamiętaj, o pierwszej zasadzie jako najważniejszej. ;)

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

pafo 

Posted: 2006-10-10, 09:44    

Dzięki, powoli naucze sie wszystkiego, tym bardziej ze oglądałem fim o tym co dzieje się z osobami , które podpadną na forum ;) dobre dobre, dzięki i pozdrawiam ;-)

[ Komentarz dodany przez: dinderi: 2006-10-10, 12:55 ]
:mrgreen:

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-10-10, 10:37    
   Model odtwarzacza: 575A

Myślę, że powodem tego, że napisy zapierdzielały ci jak głupie w formacie { } { }, mogły być nieprawidłowe (unixowe) zakończenia linii. Otwórz te napisy notepadem i jeśli jest tylko jedna linijka albo niektóre linie się zlewają to to jest właśnie ten objaw. Ratunkiem jest otwarcie takich napisów np. wordpadem i kliknięcie "Zapisz". Wordpad ustawia wtedy prawidłowe znaki końca linii.
Ale przyczyna może być też taka, jak napisał Dinderi, czyli w pierwszym nawiasie jakaś liczba, a w drugim pusto. Komputerowe odtwarzacze łykają to bez problemu, a stacjonarki nie wszystkie.

pafo 

Posted: 2006-10-10, 11:48    

Fakt to brzmi logicznie, jak tylko wróce z pracy spróbuje to zrobić , dzieki pozdro :mrgreen:

[ Dodano: 2006-10-12, 16:17 ]
Lechu miał racje , to było właśnie to :-D

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks