|
|
| Author |
Message |
Porcupine

|
Posted: 2008-10-03, 14:56 | [INNE] Nagrywanie pliku 24 bit 96 khz na dvd video \ audio |
Model odtwarzacza: DV585AS |
|
|
Witam
Mam problem jak w temacie
Chcialbym nagrac plik audio 24bit 96 khz na plyte dvd ale nie wiem jak.
Probowalem to robic w dvd audio creator, wav lab pro , ifo edit ale nie moglem stworzyc pliku ifo aby nagrac to na dvd.
Moze jest ktos kto sie na ten temat orientuje bardziej niz ja.
Pomocy |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2008-10-04, 13:06 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
A w jakim formacie masz ten plik? Może rozważ konwersję do DTS-CD lub AC3-CD. Takie pliki audio można nagrać na CD i jakość dźwięku jest świetna. Pioneery świetnie sobie radzą z tego typu płytami. |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Porcupine

|
Posted: 2008-10-04, 15:05 | |
|
|
Jest to plik wav 4608 kbps rip plyty dvd audio (ale nie obraz). Chcialbym zostawic te parametry i nagrac to jako LPCM a nie dts. Mam pioneera 585 i on to przeciez lyknie, tylko nie wiem jak utworzyc z tego dvd video ew. audio. |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2008-10-05, 01:22 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
Jeśli plik wav mieści się na CD, to najlepiej nagrać go jako DTS-CD. DVD-Video odpada, bo to plik audio. Zostaje DVD-Audio, ale to nie jest prosta sprawa. Nigdy takiego dysku nie tworzyłem, więc nie umiem pomóc w tym temacie. Mogę jedynie polecić ten adres: http://dvd-audio.sourceforge.net/
Jednak moim zdaniem, jeśli plik mieści się na CD, to lepiej i łatwiej będzie nagrać DTS-CD. |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2008-10-06, 19:33 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
Jesli dobrze zrozumialem, można ewentualnie, jesli ma to byc materiał typu ifo/vob zrobić taki trick.
Otworzyć w DVD-Lab plik video wykonany w jakikolwiek sposób. Np. czarne klatki zrobione do mpeg'a, w VirtualDub z odpowiednimi wtyczkami. Najważniejsze, zeby co do milisekundy pokrywał sie czas video i dzwięku. Dokleić do niego dzwięk i wygenerowac płytę DVD. Warto by, żeby plik video miał całkowitą ilość klatek w pliku, równą całkowitej długość dzwięku w sekundach, z dokładnością do jednej setnej, razy 25.
Można sobie wtedy nawet menu wdrukować i podzielić muzyczkę na chaptery. Robota dośc pracochłonna, ale efekt moze być bardzo zadowalający |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
noris9
|
Posted: 2008-12-22, 17:47 | |
Model odtwarzacza: pioneer DV-380 |
|
|
mam problem z dzwiękiem w pionieeze dv 380 . gdy chce ogladac film z lektorem w formacie divx . na począdku filmu sie caly czas przycina a potem ginie czalkowicie dzwiek |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2008-12-23, 00:25 | |
|
|
Rozpakuj załączone archiwum i uruchom plik .html. Wyswietli Ci się instrukcja co zrobić i dlaczego. |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
Porcupine

|
Posted: 2008-12-23, 16:05 | |
|
|
Poradziłem już sobie z tym problemem.
Zainstalowałem Discwelder chrome 2 i nagrywam takie pliki bez problemów. |
| |
|
|
|
|
|
 |
noris9
|
Posted: 2008-12-23, 17:28 | |
Model odtwarzacza: pioneer DV-380 |
|
|
sciagnolem ten program .brak dzwieku ale nie umiem znalesc instalki do instalowania w pionieerze.jak rozpakowałem ten plik to jest tylko instrukcia i zdiecia.? pomocy |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2008-12-24, 08:28 | |
|
|
noris9, to nie jest program, tylko INSTRUKCJA, ktora mówi "dlaczego nie masz dzwięku" i "jak sobie z tym radzić . |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|