|
|
| Author |
Message |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-02-22, 20:06 | Problemy z odtwarzaniem mp3 |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
Wklejam tu kawalek dyskusji, ktora rozpoczela sie w zupelnie innym dziale.  |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
Alanis

Helped: 1 Joined: 17 Feb 2006 Posts: 41
|
Posted: 2006-02-22, 14:09 | |
Model odtwarzacza: dv-585 |
|
|
| gufiak wrote: | Ale ja nie stanowie konkurencji, jestem raczej silnikiem napędzającym rynek pioneerowi. A jak będą bunty to przerzucę się na mantę i sprawię, że manta podwoi swoje dochody... No tyle że do tego trzeba będzie chyba jakieś modyfikacje sprzętowe dorzucić. Najwyżej założy się warsztat |
Gufiaczku, moge potwierdzic Twoje slowa. Funkcja shuffle w Twoim FW uratowala mojego nowego pionka przed odeslaniem do zpowrotem do sprzedawcy. Nawigacja w folderach mp3 jest beznadziejna, przynajmniej w porownaniu ze starszymi modelami pionka np. dv-454. Staruszek dv-454 skakal po folderach jak fryga, podawal ilosc plikow mp3 dla kazdego katalogu, odgrywal wszystkie files i nie zatrzymywal sie po odegraniu ostatniego mp3 we wczesniej wybranym folderze. Mam cicha nadzieje, ze nowa wersja FW przyniesie troche usprawnien w tym zakresie.
Pozdrowienia
PS. Prosze, nie przerzucaj sie na jakies tam manty  |
_________________ kto w powyzszym znajdzie bledy ortograficzne, gramatyczne itp. moze je sobie zatrzymac!!
You see it’s too much to ask for and I’m not the doctor … |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2006-02-22, 16:14 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
| Alanis wrote: | | Mam cicha nadzieje, ze nowa wersja FW przyniesie troche usprawnien w tym zakresie. | Najbliższa wersja softu niestety nie. Ale to o czym piszesz już od dawna znajduje się na liście 'todo'. Najpierw jednak muszę zrobić prostsze i istotniejsze rzeczy, a potem będę próbował usprawnić nawigację po plikach
| Alanis wrote: | | PS. Prosze, nie przerzucaj sie na jakies tam manty |
Nie mam czegoś takiego w planach. A przynajmniej jeśli chodzi o mantę Myślę, że z pionkiem jeszcze długo zostanę, ale widząc coraz to nowsze odtwarzacze o lepszych możliwościach niż nasze pionki zaczynam się zastanawiać jak długo jeszcze to zniosę. Wiadomo, że pioneer nie zabłyśnie nowym softem, ale może jakieś nowe modele zaniedługo się pojawią... |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Alanis

|
Posted: 2006-02-22, 17:16 | |
|
|
| gufiak wrote: | | Alanis wrote: | | Mam cicha nadzieje, ze nowa wersja FW przyniesie troche usprawnien w tym zakresie. | Najbliższa wersja softu niestety nie. Ale to o czym piszesz już od dawna znajduje się na liście 'todo'. Najpierw jednak muszę zrobić prostsze i istotniejsze rzeczy, a potem będę próbował usprawnić nawigację po plikach |
Pudlo po dv-585 stoi jeszcze u mnie w domu, zebym mogla bez problemu odeslac mojego pionka, ale ze wskrzesiles iskierke nadzieji na poprawe nawigacji, to pozbede sie tej zawalidrogi jeszcze przed wybiciem sobie zebow ...
| gufiak wrote: | | Alanis wrote: | | ]PS. Prosze, nie przerzucaj sie na jakies tam manty |
Nie mam czegoś takiego w planach. A przynajmniej jeśli chodzi o mantę Myślę, że z pionkiem jeszcze długo zostanę, ale widząc coraz to nowsze odtwarzacze o lepszych możliwościach niż nasze pionki zaczynam się zastanawiać jak długo jeszcze to zniosę. Wiadomo, że pioneer nie zabłyśnie nowym softem, ale może jakieś nowe modele zaniedługo się pojawią... |
No to spadl mi kamien z serca ... musze przyznac, ze jak do tej pory, to pionki (tunery, odtwarzacze CD i DVD itp.) jeszcze mnie nie zawiodly. Relacja cena-produkt (jakosc, wytrzymalosc) jest moim zdaniem ok. |
_________________ kto w powyzszym znajdzie bledy ortograficzne, gramatyczne itp. moze je sobie zatrzymac!!
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-02-22, 17:38 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
| Alanis wrote: | | odgrywal wszystkie files i nie zatrzymywal sie po odegraniu ostatniego mp3 we wczesniej wybranym folderze. |
Jezeli wlozysz plyte z MP3 do odtwarzacza i nie wchodzac w menu nacisniesz PLAY odtworza się wszystkie utwory z plyty, bez wzgledu na ilości i jakość katalogów  |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
Alanis

|
Posted: 2006-02-22, 18:32 | |
|
|
| dinderi wrote: |
Jezeli wlozysz plyte z MP3 do odtwarzacza i nie wchodzac w menu nacisniesz PLAY odtworza się wszystkie utwory z plyty, bez wzgledu na ilości i jakość katalogów |
Masz racje dinderi, ale sprawa sie komplikuje, jak chce zaczac odtwarzanie plyty utoworem np. z drugiego katalogu. Nowy pionek dochodzi do konca tego katalogu i po zabawie, bo na dalsze katalogi nie przeskakuje (dv-454 nie mial takich problemow, tylko grzecznie odtwarzal cala reszte). Gdyby nie funkcja shuffle w FW Gufiaka , ktora wnosi sporo urozmaicenia przy odtwarzaniu plyt, pionek wrocilby do sklepu.
Zauwazylam jeszcze jedna dziwna dla mnie rzecz z mp3:
Na plycie sa np. foldery:
"CD1" np. z 2 subfolderami z plikami mp3
"CD25" bez subfolderow, jedynie z plikami mp3
Po nacisnieciu PLAY i bez wchodzenia do jakiegokolwiek menu, pionek zaczyna odtwarzanie plikami mp3 z folderu CD25 , obojetnie czy z oryginalnym, czy ze zmodyfikowanym softem.
Czy ten typ tak ma, czy jest to jakis blad??
[ Komentarz dodany przez: dinderi: 2006-02-22, 20:02 ]
Alanis, zadaj proszę to pytanie w dziale "Problemy z dzwiękiem" dot. DV - 585, albo może lepiej przeniose ten post, tam wlasnie. Tak dla porządku na forum  |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-02-22, 21:22 | |
|
|
Szczerze mówiąc to mnie zaskoczyłaś... A jakim programem nagrywasz płytki i w jakim formacie? W ISO? ISO/UDF? ISO 9660? ISO 9660: 1999? |
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Alanis

|
Posted: 2006-02-23, 11:13 | |
|
|
Robie to programem Nero 6 w trybie ISO + Joliet. Jestem teraz w biurze, a pionkiem bawie sie tylko w domu, wiec dokladne informacje podam jutro. Poza tym probowalam juz wszystkich mozliwych opcji w wypalaniu plyt, rezultat w odtwarzaniu jak wyzej, jedynie napisy wygladaly inaczej (duze litery, obciete nazwy folderow i plikow) ...
| Quote: | Komentarz dodany przez: dinderi: 2006-02-22, 20:02 ]
Alanis, zadaj proszę to pytanie w dziale "Problemy z dzwiękiem" dot. DV - 585, albo może lepiej przeniose ten post, tam wlasnie. Tak dla porządku na forum
| Dinderi, dzieki za przeniesienie tematu, porzadny z Ciebie moderator  |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-02-24, 11:57 | |
|
|
Możliwe, że pionek najpierw odtwarza pliki najpłyciej położone w strukturze katalogów, a dopiero potem wchodzi do głębszych katalogów. Osobiście, szczerze mówiąc, nagrywam płytki na których nie ma głębszych podkatalogów, a jak słucham, to tylko katalogami, więc nie miałem okazji tego sprawdzić. |
| |
|
|
|
|
|
 |
Alanis

|
Posted: 2006-02-24, 14:52 | |
|
|
Obawiam sie, ze masz racje. Moje proby ponowego nagrania plyty potwierdzaja Twoja teze. Osobiscie uwazam to za istotny blad w sofcie pionka i to wszystko powoli przestaje mnie juz bawic.  |
| |
|
|
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Posted: 2006-08-17, 11:44 | |
Model odtwarzacza: dv-380 |
|
|
Pozwoliłem sobie "podpiąć" się do tego tematu.
Mam następujący problem z funkcją shuffle przy odtwarzaniu mp3 - otóż po naciśnięciu shuffle dla całej płyty działa OK z tym, że płyta jest odtwarzana zawsze w tej samej kolejności tzn np utwór 5, 3, 23 (nie pamietam w tej chwili kolejnosci) zmieniam płytę na inną wracam do poprzedniej i znowu odtwarza 5, 3, 23. Wydaje mi sie, że shuffle jest po to żeby płyta się nie znudziła a w ten sposób zawsze słucham tych samych utworów. Mam najnowszy soft Gufiaka. Czy tylko u mnie tak jest?? Czy da się coś z tym zrobić
Tadeusz |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

|
Posted: 2006-08-17, 12:33 | |
|
|
Tadeusz, nie przyglądałem się tej funkcji aż tak bardzo, ale jeśli tak jest, to raczej ciężko będzie cokolwiek z tym zrobić. |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-08-17, 13:36 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
Tadeusz, a przejdź do odtwarzania np. 10-go utworu i wciśnij shuffle. Ciekawe czy wtedy też będzie ta sama kolejność. |
|
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Posted: 2006-08-17, 13:57 | |
Model odtwarzacza: dv-380 |
|
|
Wszystkie płyty mam podzielone na katalogi tak wiec jak wejdę w jakiś katalog to odtworzy mi tylko nagrania z tego katalogu a chciałbym całą płytę.
Tadeusz |
| |
|
|
|
|
|
 |
Alanis

|
Posted: 2006-08-17, 15:10 | |
|
|
Moge potwierdzic to, co pisze Tadeusz – mimo wlaczenia funkcji SHUFFLE, wiem (mniej wiecej) jaki utwor bedzie odegrany jako nastepny. Ale to jest pryszcz. Ostatnio zaobserwowalam, ze pionek ma problemy z browserem i pokazywaniem mp3: naciskam MENU i widze tylko zupenie pusty folder, z ktorego wyjsc sie nie da, a potem wrecz czarny ekran bez przegladarki. Funkcja DISPLAY dziala nadal poprawnie, ale nie funkcjonuje wtedy przycisk STOP i POWER, tzn. odtwarzacz daje sie zatrzymac jedynie poprzez wcisniecie OPEN. Po takim zabiegu jest roznie, albo pokazuje mi grzecznie wszystkie pliki (przynajmniej na poczatku) i robi to dzielnie do samego konca, albo – najczesciej wtedy, kiedy kilkakrotnie uzywalam browsera do ogladania plikow – powtarza zabawe: pusty folder, a potem pusty (czarny) ekran. Wszystkie te symptomy wystepuja po wlaczeniu SHUFFLE, tak jakby pionkowi zaczynalo brakowac pamieci. W uaktywnionej w nowym sofcie funkcji PLAY MODE nie da sie zrobic programu dla odtwarzania plytek z mp3, pionek traci glowe = zawiesza sie (soft chwilowo 01.09.03.00, ale sprawdze to jeszcze na sofcie z wycentrowana ramka). Czy ktos ma podobne problemy??
Pozdrawiam,
Alanis
PS. Gufiak, super ze wrociles juz z woja. Czy strzeliles jakies zdjecie pozegnalne: cala kompania uzbrojona nie w karabiny, a w odtwarzacze pionka??  |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
|