Forum FAQForum FAQ  Kana³ RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
Closed by: dinderi
2006-03-14, 13:18
 Dziwny g³os lektora w filmie 
Author Message
P_R 

Posted: 2006-02-23, 20:02    Dziwny g³os lektora w filmie
   Model odtwarzacza: DV-2850-S

Witam kupilem dzis (3 godz temu ) DVD DV-2850-S wgralem nowy FW taki z polskim menu
(przyznam sie nie studiowalem dlugo tego forum ale mam 2 dniowego synka :D ) FW jest super ale dzwiek (moze tak bylo na orginalnym FW ) lektora slychac jak by mowilo dziecko to znaczy orginalny lektor badz polski .(efekty i muzyka sa ok)
Last edited by dinderi on 2006-02-23, 20:25; edited 1 time in total  

Sponsor
dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-02-23, 20:24    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

P_R,
Po pierwsze : Gratulujê synka.
Po drugie: Nowy nabytek w domu, czy to synek, czy to odtwarzacz, nie zwalnia od przestrzegania regulaminu (patrz pkt dotycz±ce zak³adania nowych tematów oraz tytu³owania ich). Dlatego, bedac dzis w dobrym humorze zmieniam tytul tematu z "Problem z dzwiekiem DV-2850-S " (wlasnie zdublowales nazwe calego dzialu :bad: ), na wg mnie lepiej brzmi±c±: "Dziwny g³os lektora w filmie"
Po trzecie: patrz pkt regulaminu mówi±cy o mozliwie szczegó³owym okre¶leniu problemu, czytaj: jaki film? divx czy dvd? Czy nie podoba ci siê g³os lektora, czy o co chodzi? Bo jesli dzwiek w filmie jest dobry, a jest to (mniemam po kilku minutach dedukcji) film na DVD, to glos lektora nie ma tu nic do FW i na 99,9% wiaze sie z zasad± okreslana skrotem TTTM.
Echhh, ci nowi...

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

P_R 

Posted: 2006-02-23, 20:42    

sorka :D wiec tak dzwiek moge podzielic na muzyke ,efekty i dialogi (glos aktora).
Wlasnie o glos aktora badz lektora(na dvd) mi chodzi, slycha na kazdym filmie (divix i dvd)
orginalny glos aktorow jak by mowily dzieci badz dorosli nawdychani gazu (taki u dentysty).

Efekty i muzyka idzie idealnie ale te piski zamiast glosow aktorow sa straszne :(

czy ktos ma podobny problem ?? albo czy moze jest jakis nowszy FW z polskim menu??

ja w dziale mod. FW znalazlem tylko 2 do mojego modelu wgralem nowszy ale moze zle szukam :D

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-02-23, 21:10    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

Szuka³e¶ dobrze, bo ten nowszy jest lepszy od tego starszego. Ale to ciekawe co piszesz z tym g³osem lektora u mnie takie rzeczy siê dzieja tylko jak przyspieszê odtwarzanie filmu :) Nie wciskasz przypadkiem przy odtwarzaniu klawisza "strza³ka w prawo" (ten obok entera w ¶rodku?) spróbuj moze po wlaczeniu filmu wcisn±c i przytrzymaæ klawisz "strza³ka w lewo" wtedy odtwarzanie filmu powinno sie zwolnic i glosy aktorow obnizyc. ;-)
Co do usterki technicznej nie che na razie gdybaæ, ale jak na zupelnie nowy egzemplarz, to jest to nastepny problem do przemyslenia.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

piteron 

Helped: 35 times
Posted: 2006-02-24, 00:50    
   Model odtwarzacza: DV 575 i wszystko jasne+380 niestety

po pierwsze lektor :wow: ;-)
po drugie d¿wiêk z TV czy z ampli
po trzecie przy³±czam siê do gratulacji
po czwarte dziwne pierwszy taki przypadek,a nie jest tego win± przemêczenie(te nieprzespane noce) ;-)

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2006-02-24, 11:50    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

I ja siê przy³±czam do gratulacji. Je¶li chodzi o g³os lektora, to w przypadku ampli leci on z g³o¶nika centralnego. Mo¿e masz co¶ ¼le w ampli ustawione. Je¶li za¶ d¼wiêk puszczasz przez TV lub wzmacniacz stereo to w ustawieniach odtwarzacza musisz koniecznie ustawiæ 2 g³o¶niki. Tylko to mi do g³owy przychodzi.

P_R 

Posted: 2006-02-24, 12:12    

dziekuje za gratulacje:D dzwiek leci z TV. sprawdze czy to przypadkiem nie przyspieszenie.
Bo co do niewyspania to sie zgadza .w opcjach ustawilem 2 glosniki.
dam znac co nabroilem jezeli all bedzie ok :D

ps. ciesze sie ze kupilem Pioneera (oddalem Thompsona za 429 zl i zamienilem na Pioneera). Macie super forum i naprawde duzo informacji na temat co do softu to spolszczenie oraz inne opcje sa SUPER :D

[ Dodano: 2006-02-25, 13:41 ]
HMM tak jestem noobkiem ten dziwny dzwiek lektora i glos aktorow wynikal z przyspieszenia :D juz all jest OK THZ .

Remove Highlighting ::
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Remove cookies set by this forum
Lo-Fi Version | Mapa forum | Browser Forum Search Addon