|
|
| Author |
Message |
Gelip
|
Posted: 2009-11-15, 10:30 | |
Model odtwarzacza: ONKYO DV-SP404E |
|
|
Przeczytałem cały temat (17 stron) z którego wynika że na pewno dobry jest kabel od Nokii 6110. W pliku MtzConnectors jest opis złącza tej Nokii (takie szerokie). Wpisałem więc w allegro kabel Nokia 6110 i tam są tylko kable USB-mini USB. O co tu chodzi - czy są 2 różne modele Nokii 6110 z dwoma różnymi wejściami? Sorry ale nie znam się na telefonach za bardzo.
================================================================
OK już wiem  Są 2 różne Nokie 6110 a mnie interesuje ta starsza z antenką  . Szukam na necie tego kabla i znalazłem takie coś jak kabel Dejan v1.05 http://www.multi-com.pl/i...categories.html Dejan to chyba flasher. Czy ten kabel nada się do ONKYO?
Znalazłem też konwerter EM204 RS232 - TTL bo o to tutaj chyba chodzi i w ogóle fajny sklep który prowadzi sprzedaż również na allegro
Konwerter EM204 ma 3 piny TX, RX, GND takie jakie potrzeba do zaprogramowania ONKYO
http://elkom-serwis.com.p...-interfejsy,179
Do tego kupujemy sobie w tym samym sklepie np. PINY WTYK 1x40 PROSTY http://elkom-serwis.com.p...0-prosty-2-54mm który wlutowujemy do ONKYO i już mamy ładne połączenie odtwarzacza z PC |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2009-11-15, 21:51 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
Tak dla przypomnienia,
kabelek za grosze można sobie zmontowac samemu wg schematów http://forum.pioneerdivx....ion=file&id=141 |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
Gelip
|
Posted: 2009-11-16, 19:00 | |
Model odtwarzacza: ONKYO DV-SP404E |
|
|
Mi jakoś te lutowanie się nie uśmiecha i wolę kupić gotowy kabel. W tym sklepie co podałem link są 2 ciekawe konwertery, ten co chciałem już kupić 3-pinowy EM204 który bierze zasilanie z portu COM i drugi EM210 4-pinowy zasilanie bierze z urządzenia programowanego lub z zasilacza. Ten drugi wydaje mi się bardziej uniwersalny. Działa już przy 3,3V a max to 5V. Ma on wbudowaną diodę zenera 5.1V która zabezpiecza przed podłączeniem napięcia wyższego niż 5V.
W temacie pisze że nie trzeba podłączać 3,3V ale jak podłaczę to nic się nie stanie? Chodzi o to że chcę na stałe wlutować do odtwarzacza 4 piny i używać tego kabla 4 pinowego EM210 który może mi się przydać w wypadku programowania innych urządzeń.
Podobno port COM nie nadaje się do zasilania czegokolwiek a konwertery te mają długość 1,5m |
| |
|
|
|
|
|
 |
spalin
|
Posted: 2010-01-10, 22:10 | Martwy odtwaczacz |
Model odtwarzacza: dv380 |
|
|
po nieudanym wgraniu softa ,dvd nie działa ,nawet nie mogę go włączyc co mogło się stac proszę o pomoc. |
_________________ po nieudanym wgraniu softa ,dvd nie działa ,nawet nie mogę go włączyc co mogło się stac proszę o pomoc. |
| |
|
|
|
|
|
 |
spalin
|
Posted: 2010-01-10, 22:11 | |
Model odtwarzacza: dv380 |
|
|
tzn odtwarzacz:) |
_________________ po nieudanym wgraniu softa ,dvd nie działa ,nawet nie mogę go włączyc co mogło się stac proszę o pomoc. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2010-01-10, 22:13 | |
|
|
Jedynym rozwiązaniem jest procedura opisana na wszystkich stronach tego wątku.  |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
chris3k
|
Posted: 2010-04-03, 20:31 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-410V-K |
|
|
Wgrałem soft MT1389 Flasher'em na DV-410 (tylko on chce mi wgrywac soft) i nie działa mi poprawnie HDMI, przez jedną sekundę podaje tylko dzwiek. Przez kabel audio/video działa normalnie. Co moze byc przyczyna?
 |
| |
|
|
|
|
|
 |
rednight20
|
Posted: 2011-01-10, 22:09 | |
Model odtwarzacza: dv-420v |
|
|
witam! mam kabelek ca-53 ktory posiada 4 zyly : biala, czerwona, czarna i zielona-pochodzi on z noki 6280. Mogly mi ktos pomoc jakimi kolorami gdzie podlaczyc? i po zainstalowaniu sterownikow jak podpinam pod dvd slychac podlaczone urzadzenie ale calyczas pisze ze nieznane i nie ma sterownikow zanstalowanych-prosze o pomoc |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2011-01-10, 23:44 | |
|
|
| chris3k wrote: | Wgrałem soft MT1389 Flasher'em na DV-410 (tylko on chce mi wgrywac soft) i nie działa mi poprawnie HDMI, przez jedną sekundę podaje tylko dzwiek. Przez kabel audio/video działa normalnie. Co moze byc przyczyna?
Obrazek | Wgraj kablem soft ze strony z mojego podpisu. |
| |
|
|
|
|
|
 |
rednight20
|
Posted: 2011-01-11, 06:08 | |
|
|
ponawiam prosbe o pomoc |
| |
|
|
|
|
|
 |
chris3k
|
Posted: 2011-01-11, 11:20 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-410V-K |
|
|
| dinderi wrote: | | chris3k wrote: | Wgrałem soft MT1389 Flasher'em na DV-410 (tylko on chce mi wgrywac soft) i nie działa mi poprawnie HDMI, przez jedną sekundę podaje tylko dzwiek. Przez kabel audio/video działa normalnie. Co moze byc przyczyna?
Obrazek | Wgraj kablem soft ze strony z mojego podpisu. |
Jak tylko będę mieć dostęp do odtwarzacza to sprawdzę to i dam Ci znać. Dzieki za informację. |
| |
|
|
|
|
|
 |
rednight20
|
Posted: 2011-01-11, 18:41 | |
|
|
witam! prosze o pomoc-mam kabel ca-53 , zainstalowalem stery do niego i jak podlaczam kabel na wszelakie kombinacje calyczas wyskakuje z windowsa komunikat ze nieznane urzadzenie usb? jak prawidlowo go zainstalowac? prosze o opis bo juz 2 dni walcze z samym kablem i sterownikami i nic-zlitujcie sie. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2011-01-11, 22:57 | |
|
|
| rednight20 wrote: | | witam! prosze o pomoc-mam kabel ca-53 , zainstalowalem stery do niego i jak podlaczam kabel na wszelakie kombinacje calyczas wyskakuje z windowsa komunikat ze nieznane urzadzenie usb? jak prawidlowo go zainstalowac? prosze o opis bo juz 2 dni walcze z samym kablem i sterownikami i nic-zlitujcie sie. | Musisz zainstalować emulator USB na COM. Inaczej nie zadziała. |
| |
|
|
|
|
|
 |
rednight20
|
Posted: 2011-01-12, 06:18 | |
|
|
a skad moge wziac taki emulator-macie jakies linki? |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2011-01-12, 23:23 | |
|
|
Powinien być na płytce z kablem. Jeśli nie ma, googluj za takim, najlepiej dedykowanym do Twojego kabelka.
Albo idź do sklepu elektronicznego, wydaj 6 PLN, godzine lutuj i zlutuj sobie kabelek "Tiny_3_wires", wg schematu z naszego download. |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|