Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 Pioneer xv dv 222 problem?... 
Author Message
Efka 

Posted: 2008-09-10, 13:36    Pioneer xv dv 222 problem?...
   Model odtwarzacza: Pioneer xv dv 222

Witam, mam Pioneera xv dv222 i mam z nim problem, otóż jak wsadze do niego orginalna plyte np z gazety, czy tez z wypozyczalni to czyta bez problemu, ale jak np wsadze bajki nagrane na kompie w domku,czy tez jakas plytke z filmem alenie orginalnym to nie czyta, czy ktos moze mi pomoc? Slyszalam ze mozna jakos pilotem wpisac kod i zabezpieczenia "zniknie"ale nie wiem czy to prawda i czy to pomoze. Prosze Was bardzo o pomoc. Serdecznie dziekuje.

Sponsor
gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2008-09-10, 15:55    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

Ale bajki nagrywasz w formacie DVD-Video, czy jako DivX? Twój odtwarzacz niestety nie obsługuje filmów w formacie DivX/XviD więc zwykle wrzucenie filmu divx na tzw. płytę z danymi nie umożliwi odtworzenia filmu w Twoim odtwarzaczu. Musisz nagrywać w formacie DVD-Video, co się wiąże z konwersją filmu.

Efka 

Posted: 2008-09-10, 20:03    
   Model odtwarzacza: Pioneer xv dv 222

Serdecznie Ci dziękuje za pomoc, czyli moge sobie dac spokój z bawieniem sie płytami:( Pozdrawiam Cie serdecznie. Dzięki. ;-)

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2008-09-10, 21:23    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

Ależ proszę :)
A darować sobie nie musisz. Nie wiem jaki masz program do nagrywania płyt, ale polecam wypróbować Nero. Jest w nim możliwość tworzenia płyt DVD-Video z praktycznie dowolnego materiału wideo bez większej znajomości tematyki. Jest tylko kwestia czasu konwersji, który zależy od konfiguracji sprzętowej Twojego PC-ta. Jest też wiele innych programów, którymi bardzo łatwo tworzy się płyty DVD-Video. Niestety nie umiem doradzić konkretnie, gdyż sam ostatni raz wykonywałem taką płytę chyba z 5 lat temu ;)

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: