lopior
Posted: 2009-12-04, 13:53
Pioneer DV-420V
Model odtwarzacza: pioneer DV-420V
Mam prośbę odnośnie wyjaśnienia kilku spraw dotyczących odtwarzacza DVD DV-420V. Poprzedni mój odtwarzacz Bellwood miał te opcje i nie wiem dlaczego droższy (niby lepszy tego nie posiada). Po pierwsze nie mogę podłączyć (odtwarzacz nie zaskakuje) dysku twardego. Przetestowałem dwa dyski obydwa z poprzednim odtwarzaczem chodziły (format fat32). USB działa bo pendraiwa widać. Mam niektóre filmy z zapisem np 720x304 na bellwodzie to idzie a tutaj kicha.Proszę o pomoc nie wspominam już o czcionce. Tak że zawiodłem się na odtwarzaczu a może nie umiem go ustawić.Nie wiem gdzie zadzwonić że by się dopytać w bellwoodzie nie ma z tym problemu.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Sponsor
lopior
Posted: 2009-12-05, 12:24
Model odtwarzacza: pioneer DV-420V
Mam prośbę czy jakaś dobra dusza podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami.
Cerberus
Posted: 2010-05-12, 09:39
Re: Pioneer DV-420V
Model odtwarzacza: Pioneer DV 380
lopior wrote:
Mam prośbę odnośnie wyjaśnienia kilku spraw dotyczących odtwarzacza DVD DV-420V. Poprzedni mój odtwarzacz Bellwood miał te opcje i nie wiem dlaczego droższy (niby lepszy tego nie posiada). Po pierwsze nie mogę podłączyć (odtwarzacz nie zaskakuje) dysku twardego. Przetestowałem dwa dyski obydwa z poprzednim odtwarzaczem chodziły (format fat32). USB działa bo pendraiwa widać. Mam niektóre filmy z zapisem np 720x304 na bellwodzie to idzie a tutaj kicha.Proszę o pomoc nie wspominam już o czcionce. Tak że zawiodłem się na odtwarzaczu a może nie umiem go ustawić.Nie wiem gdzie zadzwonić że by się dopytać w bellwoodzie nie ma z tym problemu.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Ja jadę na sofcie 2.0 (zaczynam teraz testować 2.1), z dyskami twardymi zauważyłem taką dolegliwość że nie wszystkie na nim chodzą (np. Toshiba 2.5 cala 250GB w środku dysk Toshiba nie ma problemu, ale podłączam Plextor (w środku WD Caviar Blue 320) i kupa, Plextor z Samsungiem w środku 500GB 2,5 wszystko gra.
Po zagłębieniu się w problem wywnioskowałem, że niektóre 2.5cala mają większy pobór prądu i bez podłączonego zewnętrznego zasilania kupa. Teraz chodzi mi nawet 3,5 cala 1000GB Caviar Black SATA 600/64MB w obudowie oczywiście i z zasilaniem zew.
Jeżeli chodzi o Divix/Xvid sam kodowałem różnymi kodekami i w różnej rozdzielczości (xvid 1.2.1 720x400, nie mam problemów plik 2,53GB). Także w tej kwestii radziłbym zaktualizować firmware na v2.0 i wtedy się pobawić.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum