Forum FAQForum FAQ  Kana³ RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 DV-360 
Author Message
lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2007-02-17, 21:55    
   Model odtwarzacza: 575A

Dobrze przeczytaj te linki, które Dinderi poda³.

Sponsor
jackie 

Posted: 2007-02-17, 22:34    
   Model odtwarzacza: DV-360

postaram siê jutro poczytaæ i ide spaæ teraz,prosi³em rano o pomoc na tym drugim serwisie u tego krecika ale nic nikt nie odpisal ,wczoraj u was szukalem przez cztery godziny ,rano poczytam i jeszcze sie odezwê

[ Dodano: 2007-02-18, 09:37 ]
W jednym z tych tematów pisze co¶ takiego:

Region code hack posted by Benny, November 12 2006
Press SET UP on the remote.
Highlight INITIAL SETTING and press ENTER.
Highlight OPTION and then press DISPLAY button on the remote.
The Firmware and region code will be displayed.
Press 3690 on the remote.
The machine will go into standby.
It is now region free.
It will not show anything different in the menu, but it worked on mine,...

Czy jak wprowadze ten kod zmieni region tylko 2lub3 razy a potem zablokuje odtwarzacz??
A pozatym po wpisaniu kodu jest tam jakas ramka regionu USA i wtedy zmieni na region 1?? Ile moge dokonaæ takich zmian??

[ Dodano: 2007-02-18, 10:30 ]
niestety to nie dzia³a wogóle po wprowadzniu,w instrukcji pisze o w³o¿eniu p³yty od razu wysuwa p³ytê i nie odtwarza dalej,za proste by to by³o??co nie??

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2007-02-18, 15:32    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

lechu wrote:
Wydaje mi siê (ale to tylko mi siê wydaje), ¿e MTKToolem mo¿na wysy³aæ do odtwarzacza nie tylko nowy firmware, ale tak¿e polecenia takie jak s± wysy³ane z pilota. W szczególno¶ci kod region free. Nigdy tego nie robi³em, ale mo¿e to byæ pomys³. Poczekaj, mo¿e kto¶, kto siê bawi³ MTKToolem co¶ m±drego napisze.
Owszem mo¿na co¶ takiego zrobiæ, ale w odtwarzaczach z chipem mediateka. Je¶li ten odtwarzacz jest na mediateku, to jest 80% szans na to ¿e uda siê zrobiæ za pomoc± MtkToola i kabla.
W przypadku tego odtwarzacza region mo¿na odblokowaæ tylko przez wys³anie odpowiedniej komendy podczerwieni±.

jackie 

Posted: 2007-02-19, 07:06    

bardzo ci dziekujê za odpowiedz,tego potzrebowalem niee zawracam wiêcej g³owy jeszcze tylko jedno czy wystarczy wys³aæ przez idê z kompa??,czy musi byæ palm??,bo jak komp to bêdzie mi ³atwiej moze ktos ze znajomych ma irdê ,to jest raz a dwa to,mo¿esz mi podaæ dok³adnie co mam wgrac albo do kompa(dok³adnie jaki soft??)czy do palm (jaki soft??)tak abym mia³ pewne!!,a soft da sie wyci±gn±æ tym kablem z siemensa i wrazie niepowoidzeñ wgraæ go spowrotem do odtwarzacza??.przepraszam ¿e ci±gle zawracam wam g³owê ale to dla mnie wa¿ne,jak siê uda to dok³adnie tutaj opisze na forum,zeby inni mieli juz ³atwiej!!
POZDRAWIAM!!

lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2007-02-19, 11:40    
   Model odtwarzacza: 575A

Wiesz co? Najlepiej id¼ z tym do serwisu. Z tego twojego postu wynika, ¿e nic nie zrozumia³e¶ i mylisz pojêcia. Po co ci wyci±ganie softu z odtwarzacza je¶li chcesz odblokowaæ region przez IR? To s± dwie alternatywne metody. Ma³o tego, nawet kabelkiem jak siê pod³±czysz, to te¿ odblokowanie regionu nie polega na podmianie softu w odtwarzaczu.
Co i jak musisz zainstalowaæ na pececie, ¿eby kod region free wys³aæ do odtwarzacza przez IR, masz dok³adnie opisane w tych linkach, które Dinderi wys³a³.

gufiak 

Posted: 2007-02-20, 11:41    

jackie, ma³a pro¶ba, zacznij czytaæ, a pisz dopiero po przeczytaniu. Bo wszystko co potrzebujesz zosta³o ju¿ napisane i nie ma potrzeby powtarzania tego.

jackie 

Posted: 2007-02-20, 21:29    

czyta³em po pare razu wkó³ko,wiem ze co innego jest pod³±czenie kabelka i wgranie firmware a co innego zpachowanie regionu,chodzi³o mi tylko o to czy po modyfikacji gdy co¶ pójdzie nie tak to odtwarzacz nie bêdzie dziala³,a jak ma sie sprawa z
Ladujemy profil CCF (load CCF) CodefreePioneer565.ccf
mam to samo za³adowaæ ten sam profil do 360tki??(tutaj pisze 565)w profilu!!
czy zrobie to palmfonem Hp z windowsem wbudownym w nim??
a mo¿e swoim sonyericsonem k750i ,mam w nim port podczerwienii oraz mam oprogramowanie do wgrywania ró¿nych plików z komputera!!
fajnie jakby sie tym dalo!!
zaznaczam ze chcê skorzystaæ z tego sposobu wydaje mi siê najprostszy ale mam dostêp tylko do palmfona oraz swojego telefonu

Ok, krotka instrukcja jak to zrobic za pomoca Pocket PC (z podczerwienia)

0. Zakladam ze posiadamy juz podlaczonego pocketa do PC za pomoca ActiveSync Microsoftu.
1. Sciagamy soft i instalujemy http://www.pdawin.com/TVremote.exe
2. Sciagamy CCF template http://www.pioneerfaq.info/click/click.php??id=18
i kopiujemy do folderu My Documents folder (wazne, zeby to byl ten folder!!)
3. Uruchamiamy TV Remote i wchodzimy do OPTIONS>CCF MODE
4. Ladujemy profil CCF (load CCF) CodefreePioneer565.ccf
5. Przystawiamy Pocketa do sensora IR odtwarzacza (musi byc wlaczony)
6. Naciskamy przycisk na ekraniuku (Codefree) - Odtwarzacz wylaczy sie automatycznie.
7. Po uruchomieniu (recznym) jest juz regionfree :)
PRZEPRASZAM ZE CALY CZAS WAM ZAWRACAM G£OWÊ ALE NIE MOGÊ SOBIE PORADZIÆ ZTYM TEMATEM A LEPIEJ DORADZIÆ NI¯ CO¦ ZEPSUÆ SAMEMU!!

gufiak 

Posted: 2007-02-21, 01:18    

jackie, podczerwieni± nie ma sposobu, ¿eby co¶ zepsuæ. Albo nie zadzia³a, albo zadzia³a jak nale¿y. A co do tego HP, jak masz do niego doj¶cie, to powinien idealnie siê nadawaæ, a k750i nie jest z symbianem, wiêc odpada.

norbi 

Posted: 2007-02-22, 21:08    
   Model odtwarzacza: dv 360

witam wszystkich ma problem z dv-360 nie chcia³ bym kupowac nowego dvd i czy jest mozliwa¶c zrobienia czego¶ zeby mój dvd dv-360 odtwarza³ dvix jezeli kto¶ ma juz do¶wiadcvzenie prosi³ bym o pomoc ja jestem zielony w tych sprawach

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2007-02-22, 22:20    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

To jest niewykonalne, niestety.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

norbi 

Posted: 2007-02-23, 17:34    
   Model odtwarzacza: dv 360

czyli dv-360 moge daæ dzieciom do zabawy zwyk³a stara zabawka mo¿ mi kto¶ doradzi jaki mam kupiæ dvd zebym móg³ ogladaæ dvixy no i oczywi¶cie reszte formatów i ¿eby by³a ³atwo¶æ uaktualniania oprogramowania za pomoc dziekuje

iza07.1981 

Posted: 2009-03-01, 15:46    
   Model odtwarzacza: DV-2650

GDZIE SZUKAÆ SOFTu DO PIONEER DV-2650

PopaY 

Helped: 2 times
Posted: 2009-03-01, 18:36    
   Model odtwarzacza: No kilka ich jest i wszystkie w ci±g³ej eksploatacji :D

A co ma wspólnego DV-360 z DV-2650? Bo nie jestem pewny czy w dobrym w±tku umie¶ci³a¶ swoj± tre¶æ... No i po co ten krzyk? :>

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: