Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 Nagrywarka DVR 560 H 
Author Message
boguslaws 

Posted: 2008-08-12, 21:57    Nagrywarka DVR 560 H
   Model odtwarzacza: dv-380

Ratujcie!
Kupiłem tydzień temu nagrywarkę DVR 560 H. W opiniach czytałem że przez port USB można oglądać filmy DivX. Ja nie mogę znależć tej opcji. Istnieje możliwość jedynie nagrania na HDD, ale wtedy trwa to prawie 30 min. Najgorsze jest to że pliki muzyczne lub video(divx, avi) raz nagrane na twardy dysk nie są do przegrania np. na płyty DVD. To na razie 2 poważne wady sprzętu które wykryłem. Może można coś z tym zrobić. Proszę o pomoc.

Boguslaws

Sponsor
krapsel 

Posted: 2008-08-16, 09:31    
   Model odtwarzacza: 610

Cześć

Mógłbyś napisać:
1. jakie formaty napisów odtwarza
2. nazwa pliku z napisami musi być taka sama jak divx
3. jest jakies ograniczenie na długość napisów
4. pliki z napisami są widoczne
5. mozna zmieniać ich nazwy
?

pozdrawiam
krapsel

RAK38 

Posted: 2008-10-17, 20:29    
   Model odtwarzacza: DVR 560H

Witam! Od kilku dni jestem posiadaczem tej nagrywarki i z biegiem czasu będę zamieszczał swoje spostrzeżenia na jej temat.

Potwierdzam, że USB jest mało funkcjonalne głównie przez to że jeden film DivX wielkości 735MB wczytuje się 30 min., nie ma możliwości odtwarzania z pendrajwa. Czy nowy FW byłby wstanie to zmienić, czy programowo nie da się tego zmienić?

Nagrywarka czyta napisy z rozszeżeniem TXT ale tylko klatkowe a nie czasowe. Czcionka niestety malutka.

Jakość obrazu nagrywanego jest bez zarzutu.

To na razie tyle, co jakiś czas będę dzielił się tym co uznam za ciekawe dla innych w miarę jak czas mi pozwoli.

RAK38 

Posted: 2008-10-22, 08:39    

Witam!
Kolejne spostrzeżenia: Filmy divX można odczytywać i kopiować na HDD z płyty DVD. Nazwy napisów nie muszą zgadzać się z nazwą filmu, jest możliwość wybierania napisów nawet w trakcie oglądania.
Kopiowanie jednego divX z płyty DVD trwa niecałe 3 min. Jeżeli w katalogu jest kilka filmów to nie da się skopiować jednego lecz cały katalog.
Edycja filmów, tworzenie płyt DVD jest moim zdaniem proste i intuicyjne. Jest szybkie kopiowanie filmów np. z HDD na DVD. Nagrywanie z timerem jest proste i skuteczne. Niestety nie udało mi się uruchomić GUIDE PLUS + z tunerem ECHOSTAR DSB 717 POLSATU.

RAK38 

Posted: 2008-10-22, 08:55    

USB jest mało funkcjonalne głównie przez to że jeden film DivX wielkości 735MB wczytuje się 30 min., nie ma możliwości odtwarzania z pendrajwa. Czy nowy FW byłby wstanie to zmienić, czy programowo nie da się tego zmienić?
Powtarzam to pytanie bo liczę że KTOŚ zna odpowiedź i wreszcie odpowie, a ztego co się dowiedziałem na PW się nie pyta o takie rzeczy.

krapsel 

Posted: 2008-10-22, 14:45    

Da się skopiowanemu dicx na HDD zmienić nazwę ?
pliki z napisami są widoczne w menu ?
mozna przenosić divx pomiedzy katalogami na HDD ?

Virus 

Posted: 2008-10-22, 19:59    
   Model odtwarzacza: DVR-LX70

> USB jest mało funkcjonalne głównie przez to że jeden film DivX wielkości 735MB wczytuje się 30 min., nie ma możliwości odtwarzania z pendrajwa. Czy nowy FW byłby wstanie to zmienić, czy programowo nie da się tego zmienić?

Watpliwe, zeby dalo sie to zmienic programowo. Najprawdopodobniej uklad USB wspiera standard 1.1 lub 2.0 ale w trybie Full Speed (12 Mb/s) a nie Hi-Speed (480 Mb/s).

--
Pozdrawiam -
Virus

RAK38 

Posted: 2008-10-23, 11:44    

Witam!
"Najprawdopodobniej uklad USB wspiera standard 1.1 lub 2.0 ale w trybie Full Speed (12 Mb/s) a nie Hi-Speed (480 Mb/s). "
Przegrywając z pendrajwa wyświetla się u góry USB2.2. Niestety transfer jest rzędu 0,5 MB/s (1500s*0,5MB/s=750MB). Dla USB 1.1 powinno być ok. 1MB/s co dawało by ok. 12min. Przy 12MB/s film wczytywałby się trochę dłużej niż minutę. ...?

Krapsel:
- da się zmienić nazwę zarówno katalogu jak i filmu, ale nie da zmienić się nazwy pliku z napisami.
- nie są widoczne, ale nie muszą mieć tej samej nazwy co plik filmu, wybiera się je w trakcie odtwarzania
- wydaje mi się że nie ma takiej możliwości,(brak funkcji copy HDD->HDD)
można to osiągnąć tylko przez wgranie divx w inne miejsce i wykasowanie starego

krapsel 

Posted: 2008-10-23, 15:01    

Dzięki RAK38

a mógłbys zamieścic gdzieś zdjęcie jak te napisy w dicix wyglądają ?

Oytanie ogólne: ciekawe czy w LX61 USB też jest 1.1 ?

RAK38 

Posted: 2008-10-24, 12:01    

Witam!
Spróbuję umieścić dwa zdjęcia napisów z tej nagrywarki na TV 28". Pierwsze jest poruszone ale ma oddać stosunek wielkości liter do wielkości ekranu, a drugie pokazuje kształt liter.
Mam nadzieję że uda mi się wkleić te obrazki bo jeszcze nigdy tego nie robiłem.
Po przeczytaniu FAQ dowiedziałem się że nie ma możliwości zamieszczenia zdjęć z własnego komputera. Próbowałem też przesłać na Twój email ale też się nie da. Musiałbym znać Twój adres mailowy.
Dodałem zdjęcia w załącznikach ale ich nie widzę - może coś źle zrobiłem?

RAK38 

Posted: 2008-10-24, 15:39    

UDAŁO SIĘ!

krapsel 

Posted: 2008-10-24, 15:56    

Dzięki

faktycznie małe jak w panasonic'ach

RAK38 

Posted: 2008-10-24, 19:14    

Czy ktoś wie jak połączyć dwa tytuły nagrane na HDD. Z instrukcji wynika że da się to zrobić ale musi być "play list", jak ją stworzyć?

RAK38 

Posted: 2008-11-01, 19:35    

Niestety nagrywarka przez USB nie widzi HDD zewętrznego!
To USB to porażka i jeszcze nikt łącznie z Pioneerem nie chce odpowiedzieć czy inny FW może to zmienić.
Nikt nie ma tej nagrywarki żeby podzielić się doświadczeniami i odpowiedzieć na zadane pytania?

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2008-11-02, 19:33    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

RAK38 wrote:
To USB to porażka i jeszcze nikt łącznie z Pioneerem nie chce odpowiedzieć czy inny FW może to zmienić.

Gdyby ktoś to wiedział, napewno otrzymałbyś odpowiedz. Z Pioneerem jest tak, że niby nie odpowiadają, ale kolejne wersje fw często mają poprawione różne takie błędy.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version