|
|
| Author |
Message |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-11-24, 22:09 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
dr_bones, a jakbyś chciał zastosować imul (albo shiftowanie) do mnożenia np. przez 23,967 ? Lub inną wartość odczytaną z filmu FPS?
Chcesz pomóc - spytaj Gufiaka na pw jak on to robił. Potrzebny jest disassembler na kilka procesorów - w MTK-u siedzą tak naprawdę 3 sztuki - każdy ma inny język maszynowy, inny assembler, inny kawałek kodu w FW. Oczywiście kod nie jest nijak udokumentowany (chyba jedynie przez Gufiaka i paru jeszcze maniaków na yahoo groups - to co im się udało wyczaić na zasadzie przyglądania się i zgadywania oraz prób i błędów, wielokrotnych zwisów odtwarzacza jego i betatesterów i konieczności załadowania ich softem przez RS232. |
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
dr_bones
|
Posted: 2006-11-24, 23:51 | |
Model odtwarzacza: dv470 |
|
|
lechu, mam wrazenie ze mnie punktujesz
nie chce niczego udowadniac - razja z 23,97 jest troche (echem) gorzej nie sadze by byly jakies instrukcje do mnizenia floatow... hmm musze odgrzebac stare wyklady dot. mnozenia liczb zmiennoprzecinkowych |
_________________ Bones |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-11-25, 09:31 | |
|
|
dr_bones, ja nie mówię, że nie ma albo że się nie da. Tylko do takiego czegoś potrzeba kawałka miejsca na kilka co najmniej instrukcji. A tego miejsca tam nie ma bo masz dostęp jedynie do gotowego kodu maszynowego, w dodatku bardzo dobrze zoptymalizowanego przez kompilator.
Co do pomocy Gufiakowi to pisałem poważnie. Napisz do niego PW z prośbą o info jakiego oprogramowania używał do rozwalania kodu. Myślę, że pomoże. |
|
|
|
|
 |
siemka
|
Posted: 2006-12-10, 17:37 | FW 575A |
Model odtwarzacza: PIONEER DV-470 |
|
|
Mam pilna prosbę.....własnie kupiłem ostatni model 575A....jest w nim oczywiście oryginalny FW, chciałem nagrać najnowszy ale w opiniach wyczytałem, ze są jakieś problemy z dźwiekiem.....czy to prawda, a może zdecydowac sie na przedostatni firmware
doradźcie prosze |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
|
|
|
|
 |
siemka
|
Posted: 2006-12-10, 18:11 | |
|
|
...a konkretnie
prosze o podpowiedź.....musze za chwile wgrywać |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-12-10, 18:20 | |
|
|
siemka, nie wiem gdzie się naczytałeś tych bzdur o problemach z dźwiękiem. Jak sobie ktoś pogmerał w ustawieniach i coś zmienił źle, a na dodatek nie wie co, wtedy ma problemy, ale to dotyczy wszystkich softów, również oryginałów. Wgrywaj więc najnowszy i nie zadawaj niczym nie uzasadnionych pytań. |
|
|
|
|
 |
siemka
|
Posted: 2006-12-10, 18:33 | |
|
|
Lechu..............niestety ale NIE MIAŁEŚ RACJI......wgrałem najnowszy i mam cholerny problem z dźwiekiem.....jest po prostu wyciszony......a pioneer był "dziewiczy" i nic nie kombinowałem z dźwiekiem wcześniej........LIPA!!
jednym słowem komentarze na forum przy najnowszym sofcie sa prawdziwe....wszyscy tam mają taki problem.....
moze ktos podpowie jak wrócic teraz do lepszego Fw
...mam takze 470 i soft z 2005 ....różnica KOLOSALNA
pozdro
P.S. ...dodatkowy "kwiatek".......wywaliło mi polskie napisy w divx  |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-12-10, 19:02 | |
|
|
No to sobie ściągnij i wgraj soft oryginalny 2.09. Będziesz miał dźwięk ok. Ja jakoś mam najnowszy soft i nijakich problemów z dźwiękiem nie odnotowałem.
PS. Może warto poczytać w opisie "changelog" co się zmieniło i jak regulować głośność. |
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-12-10, 20:12 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
siemka, widze ze przeczytałes akurat tylko z jedna opinie i tyle. Nacisnij przycisk 1 na pilocie w trakcie odtwarzania i przytrzymaj az numeracja osiagnie 20. LIPY nie bedzie więcej.
Szkoda, ze zanim zgłębiłeś choc trochę temat, podnosisz raban. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cześć Guest! Jeśli masz wątpliwości, jak opisać swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie treści regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
PR74@interia.pl
|
Posted: 2006-12-12, 18:42 | |
Model odtwarzacza: DV-610 |
|
|
od 2 dni mam zainstalowany nowy soft (Pioneer DV-696AV YDC6915A_V2.1_BF werja_polska) do modelu DV-696AV jest ok polecam i dziękuje za ną  |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Białystok
|
Posted: 2007-02-12, 00:40 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
Uznałem że warto by było napisać coś do tej dyskusji na temat formatu MPL2. Ten temat leżał u mnie 3 miesiące w nieprzeczytanych, a takich tematów troszkę się zebrało, więc dopiero teraz odpisuję.
Otóż nie jest wielkim problemem samo mnożenie, miejsce na dodanie funkcji jest, zresztą funkcje mnożące są już w sofcie, bo są używane przez wiele najróżniejszych funkcji. Zresztą to i tak nie jest potrzebne, bo chyba łatwiej jest odczytywać same sekundy (które napewno są przechowywane gdzieś w pamięci) niż przeliczać je z klatek. Ale problem jest w samym zrozumieniu funkcji obsługujących napisy. Wiem gdzie są te funkcje, ale jest ich sporo i są dosyć skomplikowane. Przeanalizowanie ich działania i wymyślenie sposobu na dodanie obsługi nowego formatu wymagałoby poświęcenia dosyć sporej ilości czasu. A narazie czasu wogóle nie mam, więc dodanie nowego formatu nie wchodzi w grę. |
_________________ Guest, pamiętaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGĘ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
Harier
|
Posted: 2007-09-24, 18:47 | |
Model odtwarzacza: DV-470 |
|
|
Witam
Mam dwa pytania, może mi pomożecie:
1. Ma troszkę stary soft  a dokładnie FW 470 2[1].02.05 (z dwa lata temu go chyba instalowałem). Chiałbym zainstalować najnowszy i nie wiem czy mogę bezpośrednio na tym, czy powinnienm jakiś wcześniejszy zainstalować (czytałem plik readme, ale jakoś dla mnie jest nie do końca zrozumiały, a wykszykniki i uwagi robią swoje)
2. Bawił sie już ktoś może programikiem Divx Author 1.5 ? Chodzi mi o to że zrobiłem na próbę menu do divx'ow. Wypaliłem na płytę i wrzuciłem do odtwarzacza. Niestety wyświetla on tylko pierwszy z nich, a menu wogule sie nie pojawia. Wiecie co jest nie tak ? Czy pod najnowszym softem pojdzie ? Czy tez może wogole nie pojdzie ? Acha wszystko od strony projektu w programie Divix Author jest ok - plik ma rozszerzenie divx, i w odtwarzaczu DivX Player zainstalowanym na komputerze wszystko gra (jest menu, filmy chodzą bez zarzutu)
Z góry dzięki za wszelką pomoc i wyjaśnienia
Pozdrawiam |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2007-09-26, 17:05 | |
|
|
Ad 1. Możesz. |
|
|
|
|
 |
JarooPl
|
Posted: 2007-09-26, 19:47 | |
Model odtwarzacza: Pioneer 575A |
|
|
1. co do softu 02.10.06.01 - brak jakichkolwiek problemów nawet z dźwiękiem
2. dzięki gufiak za odpowiedź w sprawie formatu MPL2 - dalej cierpliwie czekam(y)
raz jeszcze wielkie dzięki za poświęcony czas na tworzenie softu |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|