Forum FAQForum FAQ  Kanał RSSRSS  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Contact FormContact Form   RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic :: Next topic
 Nowe Firmware 
Author Message
lechu 

Helped: 9 times
Posted: 2006-11-24, 22:09    
   Model odtwarzacza: 575A

dr_bones, a jakbyś chciał zastosować imul (albo shiftowanie) do mnożenia np. przez 23,967 ? Lub inną wartość odczytaną z filmu FPS?
Chcesz pomóc - spytaj Gufiaka na pw jak on to robił. Potrzebny jest disassembler na kilka procesorów - w MTK-u siedzą tak naprawdę 3 sztuki - każdy ma inny język maszynowy, inny assembler, inny kawałek kodu w FW. Oczywiście kod nie jest nijak udokumentowany (chyba jedynie przez Gufiaka i paru jeszcze maniaków na yahoo groups - to co im się udało wyczaić na zasadzie przyglądania się i zgadywania oraz prób i błędów, wielokrotnych zwisów odtwarzacza jego i betatesterów i konieczności załadowania ich softem przez RS232.

Sponsor
dr_bones 

Posted: 2006-11-24, 23:51    
   Model odtwarzacza: dv470

lechu, mam wrazenie ze mnie punktujesz ;-)
nie chce niczego udowadniac - razja z 23,97 jest troche (echem) gorzej nie sadze by byly jakies instrukcje do mnizenia floatow... hmm musze odgrzebac stare wyklady dot. mnozenia liczb zmiennoprzecinkowych

lechu 

Posted: 2006-11-25, 09:31    

dr_bones, ja nie mówię, że nie ma albo że się nie da. Tylko do takiego czegoś potrzeba kawałka miejsca na kilka co najmniej instrukcji. A tego miejsca tam nie ma bo masz dostęp jedynie do gotowego kodu maszynowego, w dodatku bardzo dobrze zoptymalizowanego przez kompilator.
Co do pomocy Gufiakowi to pisałem poważnie. Napisz do niego PW z prośbą o info jakiego oprogramowania używał do rozwalania kodu. Myślę, że pomoże.

siemka 

Posted: 2006-12-10, 17:37    FW 575A
   Model odtwarzacza: PIONEER DV-470

Mam pilna prosbę.....własnie kupiłem ostatni model 575A....jest w nim oczywiście oryginalny FW, chciałem nagrać najnowszy ale w opiniach wyczytałem, ze są jakieś problemy z dźwiekiem.....czy to prawda, a może zdecydowac sie na przedostatni firmware
doradźcie prosze

lechu 

Posted: 2006-12-10, 17:54    

Najlepszy był trzeci albo czwarty od końca. :-)

siemka 

Posted: 2006-12-10, 18:11    

...a konkretnie ??
prosze o podpowiedź.....musze za chwile wgrywać

lechu 

Posted: 2006-12-10, 18:20    

siemka, nie wiem gdzie się naczytałeś tych bzdur o problemach z dźwiękiem. Jak sobie ktoś pogmerał w ustawieniach i coś zmienił źle, a na dodatek nie wie co, wtedy ma problemy, ale to dotyczy wszystkich softów, również oryginałów. Wgrywaj więc najnowszy i nie zadawaj niczym nie uzasadnionych pytań.

siemka 

Posted: 2006-12-10, 18:33    

Lechu..............niestety ale NIE MIAŁEŚ RACJI......wgrałem najnowszy i mam cholerny problem z dźwiekiem.....jest po prostu wyciszony......a pioneer był "dziewiczy" i nic nie kombinowałem z dźwiekiem wcześniej........LIPA!!
jednym słowem komentarze na forum przy najnowszym sofcie sa prawdziwe....wszyscy tam mają taki problem.....
moze ktos podpowie jak wrócic teraz do lepszego Fw
...mam takze 470 i soft z 2005 ....różnica KOLOSALNA !!
pozdro

P.S. ...dodatkowy "kwiatek".......wywaliło mi polskie napisy w divx :twisted:

lechu 

Posted: 2006-12-10, 19:02    

No to sobie ściągnij i wgraj soft oryginalny 2.09. Będziesz miał dźwięk ok. Ja jakoś mam najnowszy soft i nijakich problemów z dźwiękiem nie odnotowałem.

PS. Może warto poczytać w opisie "changelog" co się zmieniło i jak regulować głośność.

dinderi 

Helped: 24 times
Posted: 2006-12-10, 20:12    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e

siemka, widze ze przeczytałes akurat tylko z jedna opinie i tyle. Nacisnij przycisk 1 na pilocie w trakcie odtwarzania i przytrzymaj az numeracja osiagnie 20. LIPY nie bedzie więcej.
Szkoda, ze zanim zgłębiłeś choc trochę temat, podnosisz raban.

ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
!! If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me !!

http://diyakustyk.com/

PR74@interia.pl 

Posted: 2006-12-12, 18:42    
   Model odtwarzacza: DV-610

od 2 dni mam zainstalowany nowy soft (Pioneer DV-696AV YDC6915A_V2.1_BF werja_polska) do modelu DV-696AV jest ok polecam i dziękuje za ną :jupi:

gufiak 

Helped: 10 times
Posted: 2007-02-12, 00:40    
   Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393

Uznałem że warto by było napisać coś do tej dyskusji na temat formatu MPL2. Ten temat leżał u mnie 3 miesiące w nieprzeczytanych, a takich tematów troszkę się zebrało, więc dopiero teraz odpisuję.
Otóż nie jest wielkim problemem samo mnożenie, miejsce na dodanie funkcji jest, zresztą funkcje mnożące są już w sofcie, bo są używane przez wiele najróżniejszych funkcji. Zresztą to i tak nie jest potrzebne, bo chyba łatwiej jest odczytywać same sekundy (które napewno są przechowywane gdzieś w pamięci) niż przeliczać je z klatek. Ale problem jest w samym zrozumieniu funkcji obsługujących napisy. Wiem gdzie są te funkcje, ale jest ich sporo i są dosyć skomplikowane. Przeanalizowanie ich działania i wymyślenie sposobu na dodanie obsługi nowego formatu wymagałoby poświęcenia dosyć sporej ilości czasu. A narazie czasu wogóle nie mam, więc dodanie nowego formatu nie wchodzi w grę.

Harier 

Posted: 2007-09-24, 18:47    
   Model odtwarzacza: DV-470

Witam

Mam dwa pytania, może mi pomożecie:
1. Ma troszkę stary soft ;) a dokładnie FW 470 2[1].02.05 (z dwa lata temu go chyba instalowałem). Chiałbym zainstalować najnowszy i nie wiem czy mogę bezpośrednio na tym, czy powinnienm jakiś wcześniejszy zainstalować (czytałem plik readme, ale jakoś dla mnie jest nie do końca zrozumiały, a wykszykniki i uwagi robią swoje)
2. Bawił sie już ktoś może programikiem Divx Author 1.5 ? Chodzi mi o to że zrobiłem na próbę menu do divx'ow. Wypaliłem na płytę i wrzuciłem do odtwarzacza. Niestety wyświetla on tylko pierwszy z nich, a menu wogule sie nie pojawia. Wiecie co jest nie tak ? Czy pod najnowszym softem pojdzie ? Czy tez może wogole nie pojdzie ? Acha wszystko od strony projektu w programie Divix Author jest ok - plik ma rozszerzenie divx, i w odtwarzaczu DivX Player zainstalowanym na komputerze wszystko gra (jest menu, filmy chodzą bez zarzutu)

Z góry dzięki za wszelką pomoc i wyjaśnienia
Pozdrawiam

lechu 

Posted: 2007-09-26, 17:05    

Ad 1. Możesz.

JarooPl 

Posted: 2007-09-26, 19:47    
   Model odtwarzacza: Pioneer 575A

1. co do softu 02.10.06.01 - brak jakichkolwiek problemów nawet z dźwiękiem :)
2. dzięki gufiak za odpowiedź w sprawie formatu MPL2 - dalej cierpliwie czekam(y)

raz jeszcze wielkie dzięki za poświęcony czas na tworzenie softu

Remove Highlighting ::
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Add this topic to your bookmarks
Printable version