|
|
| Author |
Message |
remi71
|
Posted: 2006-10-17, 21:58 | Plik bin |
Model odtwarzacza: pionieer dv-380 |
|
|
Witam
chcia³bym zmodyfikowac firmwares
Po ustawieniu nero burning rom, gdy juz jestem przy pokazaniu nero pliku bin wyskakuje mi b³ad "nieznany format pliku"
co ma zrobiæ  ¿eby doprowadzic pli do takiego stanu w kompie zeby nero móg³ go przeczytac.
Pozdrawiam |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
|
|
|
|
 |
remi71
|
Posted: 2006-10-17, 23:01 | |
|
|
tak rozumiem
tylko ¿eby móg³ go nagraæ to musi on pojawic sie w okienku "nowe" do nagrania, w instrukcji obrazek 6.
mi przy tej czynnosci wyskakuje b³ad, po czym pliku nie ma
i tu mam k³opot jak nagrac cos czego nie umiem pod³ozyc do programu??
gdzie robie b³ad??
pozdro |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

Helped: 9 times Joined: 03 Feb 2006 Posts: 1329 Location: W-wa
|
Posted: 2006-10-18, 06:51 | |
Model odtwarzacza: 575A |
|
|
Napisz co robisz po kolei, to mo¿e siê uda zdiagnozowaæ. |
|
|
|
|
 |
remi71
|
Posted: 2006-10-18, 07:04 | |
|
|
Posêpuje zgodnie z opisem i wszystko jest ok,
do czsu gdy mam pokazac miejsce pliku który ma zostac podany do programu w celu nagrania na p³ytke,(rys6.)
nero informuje mnie w twdu o nieznanym formacie pliku i nie za³adowuje go,
co mnie tylko zastanawia ze przewaznie pliki bin maja inny wyglad , w tym moim widaæ logo nero, hmmmmmmmm , zawsze by³y to pliki z obrazami nie przypisane do zadnego programiku
pozdro  |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-10-18, 09:15 | |
|
|
Widocznie go kiedy¶ przypisa³e¶ do nero (np. kaza³e¶ mu zawsze otwieraæ ten rodzaj plików przy pomocy nero) i teraz tak masz. Musisz zlikwidowaæ w swoim systemie to powi±zanie i problem najprawdopodobniej zniknie.
PS. W³a¶nie w windzie najbardziej to mnie wk...wia, ¿e programy lepiej wiedz± co u¿ytkownik chce zrobiæ i zamiast wykonywaæ polecenia (w tym przypadku dodanie pliku do projektu p³ytki), robi± co chc±. |
|
|
|
|
 |
remi71
|
Posted: 2006-10-18, 14:32 | |
|
|
ok
tylko doradz prosze jak to odkrêcic??
pozdro |
| |
|
|
|
|
|
 |
lechu

|
Posted: 2006-10-18, 17:18 | |
|
|
Jako¶ klika siê prawym klawiszem, wybiera siê "Otwórz za pomoc±...", potem siê wybiera jaki¶ program (np. MTKReMaker) i zafajkowuje, ¿e "zawsze otwieraj za pomoc± tego programu". Jako¶ tak. |
|
|
|
|
 |
securite
|
Posted: 2006-10-20, 01:16 | |
Model odtwarzacza: DV-393 |
|
|
@remi71 Co¶ to chyba nie tak robisz jak trzeba.Przypisanie konkretnego rozszerzenia pliku do programu nie powinno mieæ wp³ywu na nagranie go na p³ytkê za pomoc± Nero.W Nero jak ju¿ bêdziesz mia³ widok jak na ostatnim rysunku daj prawoklik na plik który chcesz nagraæ i wybierz z menu Kopiuj do kompilacji (tak przynajmniej jest w Nero 6x)
Je¿eli chcesz usun±æ przypisanie pliku o konkretnym rozszerzeniu do programu (w tym przypadku .bin do Nero) otwórz Mój komputer teraz z menu Narzêdzia/Opcje folderów/zak³adka Typy plików/znajd¼ na li¶cie BIN,zaznacz go i kliknij na przycisk Usuñ. |
| |
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Bia³ystok
|
Posted: 2006-10-31, 22:43 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
Sprawa jest prosta: ³apiesz mych± dany plik bin w eksploratorze windowsa, przeci±gasz go na listê plików w nero i nagrywasz. Taki b³±d jaki Tobie wyskakuje ¶wiadczy o tym, ¿e nie dodajesz tego pliku do kompilacji lecz wczytujesz go jako obraz dysku... A ten plik takim obrazem nie jest. Pamiêtaj ¿e musisz przeci±gn±æ koniecznie na listê plików do nagrania, bo jak przeciagniesz w inne miejsce okienka Nero to program bêdzie chcia³ go otworzyæ jako obraz p³yty. |
_________________ Guest, pamiêtaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGÊ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
remi71
|
Posted: 2006-11-01, 11:13 | |
|
|
witam
i dziêki za rady
¿e tak powiem z wasza pomoca da³em rade(prawie), ehhh plik nagrany na p³ytce wed³ug instrukcji , stym ze mój pionierek nie reaguje na niego:-((((
po w³o¿eniu p³ytki pojawia siê bia³a ramka , naciskajac enter ona znika a ja czekam czekam czekam czekam i czekam i czekam
efekt tego ¿aden hmmmmm
bez waszej pomocy chyba nici z tego
pozdrawiam |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2006-11-01, 19:54 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
remi71, opisz bardzo dok³adnie, krok po kroku, ze wszystkimi szczegó³ami, jak wypalasz p³ytê. Bez tego, chyba nikt nie jest Ci w stanie pomóc. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cze¶æ Guest! Je¶li masz w±tpliwo¶ci, jak opisaæ swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie tre¶ci regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
Feniks

|
Posted: 2006-11-25, 17:56 | |
Model odtwarzacza: W trakcie wyboru |
|
|
Hmm jak mozna otworzyc (jakim programem) ten plik .bin na kompie bo chcialbym w nim poszperac i kto wie, moze i pomodyfikowac ^^ |
| |
|
|
|
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
|
|