|
|
| Author |
Message |
anemia7

|
Posted: 2007-02-26, 22:49 | NERO burning rom ver. 6.0.0.1. |
Model odtwarzacza: Pionek DV-380-szt 2 i DV-470 |
|
|
Witam wszystkich-
mam propozycje a mo¿e nawet pro¶bê.
do nagrywania softów preferujecie program NERO wersjê 6.0.0.1.
sêk w tym, ¿e w necie dostepne s± tylko nowsze wersje, w których nie da sie ta ³atwo ustawiæ opcji wymaganych przy nagrywaniu softów
Bardzo przyda³oby siê zatem przynajmniej przekierowanie do stronki, gdzie t± wersjê mo¿na ¶ci±gn±æ , a mo¿e nawet gotowy program na naszym forum.  |
| |
|
|
|
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
piteron

Helped: 35 times Age: 40 Joined: 27 Jan 2006 Posts: 1385 Location: Warszawa
|
|
|
|
|
 |
gufiak

Helped: 10 times Age: 28 Joined: 26 Jan 2006 Posts: 785 Location: Bia³ystok
|
Posted: 2007-02-27, 00:41 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-470 & DV-380 & DV-393 |
|
|
To nie jest tak, ¿e preferujemy. Poprostu na tej wersji zosta³ przedstawiony przyk³ad. W innych wersjach bêd± nieznacznie ró¿ni³y siê okienka, ale nazwy opcji powinny byæ podobne. Poza tym wiêkszo¶æ zaleceñ w instrukcji co do opcji jest po to, ¿eby bezproblemowo pioneer rozpozna³ soft. Ale i bez wiêkszo¶ci z tych opcji te¿ pioneer powinien wykryæ oprogramowanie i wgraæ je. |
_________________ Guest, pamiêtaj:
|.:REGULAMIN:.|.:FAQ:.|.:SZUKAJ:.|.:GOOGLE:.|.:ALLEGRO:.|.:PISZ JAK MASZ ODWAGÊ:.| |
| |
|
|
|
|
|
 |
pawelino223

Age: 23 Joined: 23 Feb 2008 Posts: 13 Location: Raccon City
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2008-03-10, 21:57 | |
Model odtwarzacza: Pioneer DV-380, DV-393, DV-300, DV-400, Onkyo dv-sp404e |
|
|
W zasadzie to nie wa¿ne jest jai program sie uzywa. Moze byæ to dowolny program do wypalania. Istotne jest, zeby zachowac podstawowe parametry nagrywania, czyli:
1. Musi byæ zamkniêta
2. Nazwa musi byc wielkimi literami PIONEER
3. Plik musi byæ nagrany w formacie ISO, czyli WSZYSTKIE znaki w nazwie MUSZ¡ byæ wielkimi literami, czyli np. YCB64876.BIN.
I tyle, nie musi byæ zaden Nero. |
_________________ >>Firmware do wgrywania kablem danych<<
Cze¶æ Guest! Je¶li masz w±tpliwo¶ci, jak opisaæ swój problem, zajrzyj tutaj.
Zapraszam wszystkich do systematycznego przypominania sobie tre¶ci regulaminu!
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
http://diyakustyk.com/ |
| |
|
|
|
|
|
 |
lucas
|
Posted: 2009-01-05, 11:39 | |
Model odtwarzacza: dv-380 dv-410 |
|
|
qrcze o czym wy tu piszecie?
to jakas paranoja
anemia co to znaczy ze sie nie da?
da sie ale trzeba sobie kupic i zainastalkowac pelna wersje nERO a nie tylko badziewia z CD ktory daja wraz z nagrywarka lub gazetka. zapewne masz nero expres lub ktoras z odmian a nie pelna wersje
ale i na to jest sposob, idz do sasiada by ci na gral to co potrzebujesz tylko nie zapomnij wziasc instrukcji i pliku na pendrivie
instrukcja oparta jest na nero 6 ale da sie nagrywac od wersji 2 do obecnej , warunek od wersji 4 z jakims groszami potrzebna jest pelna wersja lub wersja gdzie znajduje sie Nero Burning Rom a nie Nero Expres |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

Helped: 24 times Age: 38 Joined: 04 Feb 2006 Posts: 2871 Location: Warszawa i okolice
|
Posted: 2009-01-05, 15:07 | |
|
|
lucas, sorki ale nie masz racji.
Da sie nagraæ ka¿dym programem do nagrywania p³yt. Mo¿e byæ nawet Nero Express. Nie musi byæ BurningROM. Wystarczy zachowaæ format ISO, czyli tak jak po tysi±ckroæ by³o wspominane:
1. Nazwa p³yty wielkimi literami PIONEER
2. Nazwa pliku razem z rozszerzeniem wielkimi literami np. YDC6915A.BIN. W nazwie jest 8 znaków, kropka i 3 znaki rozszerzenia.
3. Zamkniêta, pojedyñcza sesja
4. Nagrywamy na CD-RW albo z braku laku na CD-R |
ATTENTION! I do not answer any technical questions, asked as PM! Please, write your problem at forum.
If you need spare parts for Pioneer dvd/divx player, or data cabel to connect player with PC, please PM me
| |
|
|
|
|
|
 |
lucas
|
Posted: 2009-01-05, 15:21 | |
|
|
no nie do konca
stary expres nie dawal mozliwosci ustawiania takich rzeczy
wstawialo sie plik i wypalanie
dopiero kolejna wersja dawala mozliwosci
ale to nie wazne, wazne by ktos trafil w okno ustawien a wowczas wypali jak nalezy |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2009-01-05, 15:30 | |
|
|
A to rzeczywiscie
Ja nie znam wersji Nero starszych niz 6.8...
Pierwszy, wiêcej ni¿ 8 bitowy komputer kupi³em sobie dopiero jakie¶ 5 lat temu.  |
| |
|
|
|
|
|
 |
lucas
|
Posted: 2009-01-05, 18:18 | |
|
|
to ty dziecko widowsa98 albo i odrazu XP chociaz pomiedzy jeszcze byl ME a co poniektorzy mieli NT lub 2000
a ja zaczolem od DOSa 4 a ilez to radosci byl;o jak byla nakladka na dosa 6 dzis podobnie wygladajaca jak total kommander:P
dinderi , pomoz mi cos wymyslec co z robic by zablokowac np kodem a by mi z mojego odtwarzacza dzieciaki nie korzystaly. ta blokada rodzicielska to jest o kant D rozbic |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2009-01-05, 19:13 | |
|
|
| lucas wrote: | | to ty dziecko widowsa98 | W zasadzie to "dziecko Neostrady" Ale prawda, ze chyba z pó³ roku jecha³em na Win98, a potem to ju¿ tylko XP
Myslalem o tej blokadzie, niestety nie bardzo wiem, jak to ugry¼æ. Ale popytam m±drzejszych ode mnie |
| |
|
|
|
|
|
 |
Seth111
|
Posted: 2009-05-26, 21:37 | |
Model odtwarzacza: DV-410V-K |
|
|
Odtwarzacz: DV-410.
Mam pytanie, które dotyczy wgrania nowego FW. Istniej± dwie instrukcje nagrania p³yty i wgrania oprogramowania dla tego odtwarzacza, jedna za pomoc± programu DeepBurner i druga za pomoc± Nero.
W instrukcji DeepBurner w pkt. 10 jest nastêpuj±ca uwaga: "10. Domy¶lenie w odtwarzaczu ustawione jest wyj¶cie COMPONENT. Dlatego je¿eli masz odtwarzacz pod³±czony przez RGB/SCART, mo¿esz po aktualizacji zobaczyæ czarny ekran. Nale¿y wtedy pod³±czyæ odtwarzacz do TV poprzez wyj¶cie COMPONENT i przestawiæ ‘Wyj¶cie Video’ na RGB." (Tej uwagi nie ma natomiast w instrukcji nagrania p³yty z FW za pomoc± Nero).
Dla mnie sprawa jest o tyle istotna, ¿e posiadam starszy telewizor i nie posiada on wej¶cia COMPONENT oraz innego tylko SCART. Wiêc je¿eli tak jest, ¿e domy¶lnie jest ustawione Component to po wgraniu nowego FW przy po³±czeniu przez Scart odtwarzacza z telewizorem nie zobaczê obrazu.
Wiêc wed³ug mnie nie mogê w tej sytuacji wgrywaæ nowego FW (nie bêdê mia³ mozliwo¶ci przastawienia z Component na Scart). Proszê o wyja¶nienie tej kwestii. Czy mam racjê?
PS. Zakupiony nowy odtwarzacz bez przestawiania zagra³ od razu przy po³±czeniu przez SCART. |
| |
|
|
|
|
|
 |
dinderi

|
Posted: 2009-05-26, 22:04 | |
|
|
Problem dotyczy tylko w przypadku, jesli masz na wejsciu SCART w telewizorze ustawione "Tylko RGB". W tym przypadku mo¿e sie pojawiæ czarny ekran. Jesli masz na wejsciu SCART ustawione i RGB i Component, problemu nie bêdzie.
Gdyby pojawi³ sie czarny ekran, mo¿esz równiez wykonaæ nastêpuj±ce czynno¶ci na pilocie:
· wci¶nij klawisz HOME MENU
· wci¶nij strza³kê w dó³ 2 razy (↓↓)
· wci¶nij klawisz ENTER
· wci¶nij strza³kê w dó³ 1 raz (↓)
· wci¶nij strza³kê w prawo 1 raz (→)
· wci¶nij strza³kê w dó³ 2 razy (↓↓)
· wci¶nij strza³kê w prawo 1 raz (→)
· wci¶nij strza³kê w dó³ 1 raz (↓)
· wci¶nij klawisz ENTER
W ten sposób, nawet bez patrzenia na TV, mo¿na przestawiæ sygna³ z odtwarzacza.na RGB.
I taka ma³a uwaga. To zjawisko jest NIEZALE¯NE od programu, jakim wypala sie p³ytê i ma zwiazek z ustawieniami zarówno odtwarzacza, jak i odbiornika TV.
Sprawd¼ w ustawieniach TV, jak masz ustawiony sygna³ na wejsciu na euroz³±czu. | Seth111 wrote: | | Zakupiony nowy odtwarzacz bez przestawiania zagra³ od razu przy po³±czeniu przez SCART. | Czyli po aktualizacji powinien bez problemu wyswietliæ sie obraz. |
| |
|
|
|
|
|
 |
Seth111
|
Posted: 2009-05-28, 19:11 | |
Model odtwarzacza: DV-410V-K |
|
|
Dziêki dinderi za wyczerpuj±ca odpowied¼. Wgranie nowego softu przebieg³o bezproblemowo (wszystko zgodnie z opisem), z obrazem równie¿ nie by³o problemu. Celem by³o uzyskanie mo¿liwo¶ci powiêkszania napisów i to zosta³o zrealizowane:-) |
| |
|
|
|
|
|
 |
peresada
|
Posted: 2009-12-03, 13:48 | |
Model odtwarzacza: dv 610 |
|
|
witam!
od d³u¿szego ju¿ czasu próbuje wgraæ nowy soft do mojego dv 610
za ka¿dym razem po w³o¿eniu cd odtwarzacz wy¶wietla informacje ze nie mo¿e odtworzyæ dc "can't play cd" dysk wypalam wg. instrukcji. u¿ywa³em zwyk³ych cd, cdrw, ro¿nych producentów - ci±gle to samo. ju¿ nie wiem co robiê ¼le. wcze¶niej mia³em odtwarzacz panasonica i upgrade sz³o bez problemu. bêdê wdziêczny za wszelkie sugestie.
pozdrawiam. |
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|